Abroad, Keyboard

Geelvinck Fortepiano festival 13 t/m 29 oktober 2017

 

Piano’s met karakter, muziek met een verhaal!
Nieuwe interpretaties van barok tot eigentijds

Met meer dan 30 festivalconcerten oude, klassieke, romantische en eigentijdse klaviermuziek in Zutphen, Amsterdam en diverse kastelen en buitenplaatsen door het gehele land. En tevens het 7e Internationale Geelvinck Fortepiano Concours, masterclasses en een symposium.

Lyra-vrijstaand-1

Join our International Geelvinck Fortepiano Concours, it is fun!

Ervaar historische piano’s met karakter, muziek met een verhaal!

Ruim twee weken meer dan 40 concerten door topmusici uit de hele wereld, een symposium, masterclasses, lezingen en het International Geelvinck Fortepiano Concours.

Het Geelvinck Fortepiano Festival laat u genieten van de unieke klanken van historische fortepiano’s, vroege vleugels en tafelpiano’s. De concerten vinden plaats in sfeervolle historische en eigentijdse locaties in Amsterdam, Zutphen en diverse kastelen en buitenplaatsen.

Het thema van deze zesde editie is ‘Grenzen overschrijden: revolutie, romantiek en emancipatie’. Het festival heeft bekende klassieke werken in verrassende nieuwe interpretaties geprogrammeerd en laat in de vergetelheid geraakte klassiekers opnieuw sprankelen.

Het festival is opgezet rond de belangrijkste Nederlandse verzameling werkende historische piano’s uit de 18e en 19e eeuw, de Sweelinck Collectie. Ieder instrument heeft zijn eigen unieke klankkleur en karakteristieke eigenschappen. Zo’n 22 originele historische piano’s worden tijdens het festival bespeeld door fortepianisten zoals Richard Egarr, Willem Brons, Michael Tsalka en de jonge talentvolle Olga Pashchenko. Ieder concert wordt ingeleid met een toelichting over de bespeelde piano’s, het verhaal achter de compositie en de motivatie van de musici.

Lees meer over het festival

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *