Books, facsimiles & CDs, Courses & masterclasses, Listen, Newsflash

Cipriano de Rore, een hongerkunstenaar

 

                                                                 
CD RELEASE CONCERTS
14.11.17  20.30  Oratoire du Louvre, Paris
LECTURES
22.11.17  20.00  Museum Vleeshuis, Antwerp
29.11.17  20.00  Museum Vleeshuis, Antwerp
06.12.17  20.00  Museum Vleeshuis, Antwerp
13.12.17  20.00  Museum Vleeshuis, Antwerp
RELEASE CONCERTS – PARIS & AMSTERDAM
Cipriano de Rore, Portrait of the artist as a starved dog
De nieuwe CD Cipriano de Rore – Portrait of the Artist as a Starved Dog biedt een bloemlezing uit het fabuleuze madrigaal oeuvre van Cipriano de Rore, de excentrieke polyfonist uit Ronse, geboren in 1515 en gestorven in Parma in 1565. CD release concerten in het Oratoire du Louvre Parijs en Muziekgebouw aan ‘t IJ Amsterdam!
– – –
A daring approach to the equally daring madrigals of Cipriano de Rore,
the Renaissance Hungerkünstler …
The new CD ‘Cipriano de Rore – Portrait of the Artist as a Starved Dog‘ offers a versatile collection of the fabulous madrigal oeuvre by Cipriano de Rore, the eccentric polyphonist from Ronse! CD release concerts next month in the Oratoire du Louvre Paris and Muziekgebouw aan ‘t IJ Amsterdam!
With Anne-Kathryn Olsen, Razek François Bitar, Albert Riera, Marius Peterson, Adrian Sîrbu, Tomàs Maxé, Lluis Coll i Trulls (cornett), Floris De Rycker (ceterone, lute & guitar), Björn Schmelzer (dir.)
LECTURES – MUSEUM VLEESHUIS ANTWERP
Cipriano de Rore, Portrait of the artist as a starved dog
Onder de titel ‘Een hongerkunstenaar’ wijdt Björn Schmelzer naar aanleiding van de nieuwe CD vier avonden aan het werk en de persoon van Cipriano de Rore. Lectures met veel luistervoorbeelden, kunsthistorische context en uitvoeringspraktijk in het geweldige kader van het Antwerpse Vleeshuis! Schmelzer gaat dieper in op de Rore’s madrigalen, maar ook op de componist zelf wiens portret door Hans Mielich heel wat informatie oplevert over hemzelf en zijn verhouding tot de artistieke wereld in Italië, Duitsland en de Nederlanden.
– – – 
Björn Schmelzer talks four Wednesday evenings on the oeuvre and the person of Cipriano de Rore. Lectures with a lot of sound examples, art historical context and performing practice in the amazing Antwerp Museum Vleeshuis! Schmelzer focuses on De Rore’s madrigals and the person of the composer. His portrait by Hans Mielich, provides a lot of information on himself and his relation to the art world in Italy, Germany and the Netherlands.

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *