Concerts, Listen

Zefiro Torna : Balsam

 

Zondag 29 oktober 2017 gaat het winteruur in. Geen beter medicijn om de nakende koude winterdagen aan te vangen dan de warme, helende klanken van de productie Balsam. Na een uitverkochte Belgische première op 1 oktober in de Leuvense Abdijkerk Keizersberg, brengen we dit programma op zondag 29 oktober ook in Bierbeek.Een zinnenprikkelend kruidenlaboZefiro Torna werkte Balsam uit als opvolger van de succesproducties Les Tisserands en
O, Monde Aveugle! Het hybride collectief bestaat uit muzikanten actief in uiteenlopende genres als oude, traditionele, etnische en jazzmuziek.Kruiden en planten die medicinaal inwerken, waarvan hun parfum tot gebottelde emotie wordt, die wellust opwekken, hallucinogeen vervoeren of giftig fataal zijn, vinden hun afspiegeling in de literatuur, beeldende kunst en muziek. De composities uit het programma Balsam dragen namen als Alchemilla/Vrouwenmantel, les Roses de Saadi of Artemisia absinthium. Ze weerklinken naast traditionele gezangen uit Portugal en Griekenland, Oudnoorse Edda-liederen over de Yggdrasil of levensboom, spirituele melodieën van Hildegard von Bingen, fijnmazige 15e-eeuwse muziek van Guillaume Dufay en barokke pracht van Heinrich Schütz. Ze refereren aan teksten van Vergilius, verzen uit het Hooglied en poëzie van tijdgenoten van Charles Baudelaire en Emile Verhaeren.

zondag 29 oktober 2017, 15u – Sint-Hilariuskerk Bierbeek

Bestel hier uw tickets

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *