Calendar, That 's us, Woodwind

Benefietconcert Theatergarage Borgerhout

 

View this email in your browser

QUATUOR SOCIETE MOZART

speelt in de Theatergarage in Borgerhout :
Fluitkwartetten
van G.Ph.Telemann en J.J. Quantz
10 december 2017, 15:00

2017 is het Telemann-jaar omdat  we zijn overlijden in 1767 herdenken.   Een goede reden om het jaar af te sluiten met  minder bekende maar prachtige muziek van deze ondergewaardeerde barokcomponist.

Quantz was de leermeester van de beroemdste traverso-leerling van de achttiende eeuw : Frederik De Grote.  Hij schreef de meest geciteerde handleiding voor traverso, waarvan een Nederlandse uitgave verscheen in 1754 onder de titel ‘Grondig onderwijs van den aardt en de regte behandeling der dwarsfluit‘. De recent in de bibliotheek van de Sing-Akademie zu Berlin teruggevonden fluitkwartetten zijn weinig uitgevoerde parels van de barok.

Het wordt een benefietconcert in en ten voordele van de Theatergarage, een coöperatief dat gaat voor kunst en cultuur in de buurt.
Inkom : 10,00 € (ticketverkoop op de website van de Theatergarage)

Quatuor Société Mozart bestaat uit Axel De Schrijver (traverso), Katja Katanova (barokviool), Heidi Verbruggen (barokaltviool) en Piet Stryckers (barokcello). Axel De Schrijver is tevens redacteur van de ‘Catalogus van het Fluitkwartet’.

vzw Belgian Early Music Community en Quatuor Société Mozart
delen de drang om kunst en cultuur in de buurt uit te dragen.
De vzw krijgt een toelage van het district Borgerhout en van de vzw Welzijnszorg
Vind meer info op www.earlymusic.be

, , , , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *