Calendar

Daar wordt aan de deur geklopt …

 

Naar aanleiding van het feestjaar ‘800 jaar Sint-Niklaas’ hebben ‘t Ey en de afdeling oude muziek van de SAMWD de handen in elkaar geslagen om een opera uit te voeren rond de figuur ‘Sint-Niklaas’

Sint-Niklaas, het leven van een legende

Project van de oude muziekafdeling o.l.v. Dieter Van Handenhoven met medewerking van het kamerkoor o.l.v. Godfried Van de Vyvere, leerlingen zang, samenzang L4 en het leerlingenorkest.

Aangezien dergelijke opera niet bestaat werd een libretto geschreven, gebaseerd op de bestaande verhalen en legenden van Sinterklaas. De componist Willem Ceuleers heeft de opera gecomponeerd in barokstijl.

De uitvoering van een Sinterklaasopera is een unicum binnen de viering van 800 jaar Sint-Niklaas. Het is de patroonheilige van de stad en een opera rond zijn figuur is nieuw. De tekst van het libretto is in het Nederlands. Ook dat is uiterst zelden maar draagt uiteraard bij tot de verstaanbaarheid voor iedereen, jong en oud.

De oude muziekafdeling van de SAMWD heeft door haar opgebouwde traditie de expertise om dit project gestalte te geven. Deze elementen brachten ons bij de regisseurs Jan De Saegher en Koen Laukens die ook het libretto schrijven en de componist Willem Ceuleers die dit in een perfecte barokstijl heeft gecomponeerd.

De kaartenverkoop is al een tijdje geleden gestart. Die gaat online via het cc Sint-Niklaas en deze link
https://www.ccsint-niklaas.be/podium/9916/samwd-sint-niklaas-opera

Sint-Niklaas opera

S.A.M.W.D.
TICKETS

WO 06/12/2017, 20U00
Sint-Nicolaaskerk
TICKETS

VR 08/12/2017, 20U00
Sint-Nicolaaskerk
TICKETS

ZA 09/12/2017, 20U00
Sint-Nicolaaskerk
TICKETS

ZO 10/12/2017, 19U00
Sint-Nicolaaskerk

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *