AMUZ, Calendar

Jong en klassiek : een match in AMUZ

 

Kunstendag voor Kinderen

AMUZ tovert op zondag 19 november in het gezelschap van minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz zijn concertzaal om tot een muzikaal speelpaleis. Op de zesde Kunstendag voor Kinderen presenteren Zonzo Compagnie en Revue Blanche Berberio. Een wondere voorstelling die kinderen meeneemt doorheen de muziekgeschiedenis en ondertussen enkele muzikale grenzen verlegt. Voor kinderen is de wereld van klassieke muziek immers een vat aan creatieve mogelijkheden.

Een namiddag in de kakelbonte wereld van Luciano Berio
Op de Kunstendag voor Kinderen kunnen kinderen vanaf zes jaar in AMUZ op muzikale ontdekkingstocht gaan. In Berberio wordt de muziekwereld een paar keer op zijn kop gezet volgens het recept van de gevierde Italiaanse componist Luciano Berio. Je bent getuige van een gezongen stripverhaal, hoort wat er gebeurt als muziek van verschillende componisten in de mixer verdwijnt en krijgt Berio’s heerlijke folksongs te horen. De Italiaanse regisseur en videoartieste Letizia Renzini en Revue Blanche zetten de wereld van Berio om in een wondere multimediale voorstelling. “Berio zou beslist een sprongetje hebben gemaakt bij dit vrolijk mooie muziekportret”, schreef De Standaard.

Zonzo Compagnie betovert steeds weer met fantasievolle voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Samen met het ensemble Revue Blanche, dat nog niet zo lang geleden de Klaraprijs als jonge belofte van het jaar won, verleggen ze muzikale grenzen. Berberio is dan ook een internationaal gelauwerde voorstelling die hoge toppen scheert in recensies: “Uit het kakelbonte oeuvre van Berio stelde het kamermuziekensemble Revue Blanche een suite samen van soms haakse, maar meestal oorstrelende stukken. Het levert een heerlijke, onvoorspelbare voorstelling op”, aldus De Standaard.

> Kindervoorstelling 6+
> AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
Zondag 19 november | 13.30 & 15.30
€10  / €5  (-19 jaar) | tickets & info: +32 (0)3 292 36 80 | DI & DO, 13.00-16.00 uur of www.amuz.be

 

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *