De Iraanse Koerdische zanger Shahram Nazeri is een fenomeen in zijn thuisland. Zijn platen breken steevast verkooprecords, zijn concerten doen hetzelfde voor publiekscijfers. Zijn expressieve, warme stem en zijn tekstkeuze hebben van hem een van de meest geliefde zangers van Iran gemaakt. Het is ook zijn verdienste dat de Koerdische en Perzische Sufimuziek tot bij een groot Europees en Amerikaans publiek raakte. Het leverde hem talloze internationale prijzen en onderscheidingen op.
Zijn familie wijdde hem al jong in de muziek in, waarna hij een intensieve opleiding volgde bij grote Iraanse meesters . De mystieke poëzie van de dertiende-eeuwse dichter Rumi  is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Nazeri komt naar BOZAR met het Dastan Ensemble, waarmee hij al sinds 1995 optreedt.

Ontdek de traditionele Iraanse familiekeuken en proef van geurige gerechten uit Kermanshah vanaf 18.30 uur.