Bowed, Calendar, Listen, Newsflash

VivaBiancaLuna Biffi ontroert met 15de-eeuwse “gestreken liedjes”

 

De Italiaanse zangeres en vedelspeelster VivaBiancaLuna Biffi stelt in dit programma de ongelukkige liefde centraal. Van de avond tot de ochtend wordt de liefde voorgesteld als een onverklaarbare reis, een mysterie.

Viva herbekijkt het repertoire van de frottola, een bijzonder verfijnd polyfoon chanson typisch voor de 15de eeuw, dat door de vertolking van de menselijke gevoelens onverwachte gelijkenissen vertoont met de grote solos van latere operas. Alleen, zichzelf begeleidend op de vedel, maakt VivaBiancaLuna (een naam als een nano-libretto!) er een nano-opera van.

De Alamire Foundation stelt dit concert voor in samenwerking met 30CC en AMUZ [Festival van Vlaanderen]. In de intieme settings van het Huis van de Polyfonie (in Leuven) en het Museum Vleeshuis (in Antwerpen) is het makkelijk zich te laten meeslepen in dit universeel-menselijke verhaal.

TICKETS

25 januari 2018 – Leuven (30CC)

26 januari 2018 – Antwerpen (AMUZ)

 

 

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *