Books, facsimiles & CDs, Concerts, Lecture, Listen

The Duarte Circle is round

 

Maak kennis met de muzikale familie Duarte
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de eeuwse Antwerpen. Museum Vleeshuis laat je graag kennis maken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren.Met concerten, een stadswandeling, een focusexpo, een cd en een heuse muziekkamer in het Snijders&Rockoxhuis (opent in februari), vieren we een heel jaar lang deze bijzonder familie.Lees meer over de Duarte familie en ontdek alle Duarte-activiteiten
200x200
Woensdagklanken 2018
In het spoor van de Duarte’s
Onze concerten staan dit jaar in het teken van de muzikale wereld van de Duarte familie en hun netwerk.Laat je meevoeren van Antwerpse stadspaleizen naar het Engelse hof, van Hollandse tuinen naar Spaanse kastelen, steeds in het spoor van de Duarte’s.Ontdek ons Woensdagklankenprogramma voor 2018
200x200
Klavecimbel van Dulcken
studienamiddag
10.02.2018 van 13.30 tot 18 uurEen korte toelichting bij het instrument door onze conservator Timothy De Paepe, een masterclass door klavecinist Korneel Bernolet en afsluitend een recital.Meer info over deze studienamiddag
200x200
The Duarte circle – Transports publics
CD-opname in samenwerking met het Vleeshuis
Een huisconcert van de Duarte’s thuis in je luie zetel beluisteren? Dat kan binnenkort!Op vraag van Museum Vleeshuis realiseerde barokensemble Transports Publics een cd-opname met de muziek van Leonora Duarte en haar tijdgenoten.Meer over deze opnames
200x200
Museum Vleeshuis krijgt facelift
De gelijkvloerse verdieping wordt opgefrist
Wie de komende tijd Museum Vleeshuis bezoekt, zal merken dat er op verschillende plekken wordt gewerkt.De eerste en inhoudelijk belangrijkste stap is de gedeeltelijke herinrichting van de verduisterde kamer achteraan het museum.Meer info over de opfrissingswerken
200x200
VivaBiancaLuna Biffi – Fermato il passo
AMUZ in Museum Vleeshuis
26.01.2018 om 20u15VivaBiancaLuna Biffi stelt in dit programma de ongelukkige liefde centraal. Het concert is opgebouwd in drie akten, net als een mini-opera.Van de avond tot de ochtend wordt de liefde voorgesteld als een onverklaarbare reis, een mysterie.Meer over dit concert

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *