MIM, Newsflash

MIM

 

 sans-titre_4 De Week van de KlankHuman Organ Concerto
Van 30.01.2018 tot 04.02.2018The Human Organ Concerto van experimenteel muzikant en performer Jo Caimo is een audiovisuele installatie die moet worden ‘uitgevoerd’ door het publiek zelf. Een orgel wordt aangestuurd door het ritme van de ademhaling van maximaal 10 personen. Ze ademen door een apparaat dat hun adem vertaalt in 4 elektrische pulsen die draadloos verbonden zijn met 4 verschillende tonen van het pijp-orgel. Collectieve ademhalingsmuziek wordt gecreëerd. Gewoon ademen is de boodschap !meer info
Viiulilaager-Kihnus,-2012_1 Workshop voor kinderenSpringlevend!
Van 13.02.2018 tot 14.02.2018Kom je ook naar het mim tijdens je vakantie om muziek te spelen, verhalen te beluisteren, te zingen, te dansen en te knutselen in de magische sfeer van Estland? Deze workshop vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Springlevend! Het verhaal van de Estse volksinstrumenten die plaatsvindt in het mim tot 15.04.2018.
meer info
 photo-26664-013 ConcertenOp de achtste verdieping bevindt zich een concertzaal met 200 plaatsen. Deze zaal werd volledig nieuw gebouwd in het classicistische gedeelte van het mim. Omdat het publiek in een halve cirkel om de artiesten heen zit, als in een klein Grieks theater, is de sfeer intimistisch.
volgende concerten in het mim
_1SC9578_1 Instrument van de maand : dixtuor SirHet ‘dixtuor Sir’ bestaat uit zes strijkinstrumenten die ontworpen werden door de Franse vioolbouwer Léo Sir (1883 – 1915). Zijn doel was om de traditionele vioolfamilie (viool, altviool, cello, contrabas) aan te vullen en een dubbel kwintet of dixtuor te vormen waarvan de instrumenten alle van maat verschillen.meer info

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *