AlbaNova | The Musical Gift
23 & 24 juni 2018 | Landcommanderij Alden Biesen
Programma online vanaf morgen & start vroegboekactie

Muziek, die ongrijpbare menselijke extravagantie, is een talent en een geschenk dat we doorgeven van generatie op generatie, van muzikant tot luisteraar, van mond tot oor.
Een geheugen van gezongen, gespeelde en geschreven klanken die telkens weer uitnodigen tot variaties en nieuw speelplezier. De overdracht en voortdurende transformatie van muziek vormen het thema van AlbaNova editie 2018.
Het programma wordt meer dan ooit een muzikaal cadeau​, passend bij een feesteditie​.
Naar aanleiding van het 40-jarige bestaan van Musica komen heel wat artiesten aan bod die
in het verleden een belangrijke metgezel waren op ons muzikale pad. Het feest start dit jaar al
op zaterdagavond met de Belgische première van de kameropera ‘Mary Stuart: In my End is
my Beginning’ met Sofie Vanden Eynde en Lore Binon.

Ontdek het programma vanaf morgen op www.albanovafestival.com & koop alvast je tickets aan vroegboekprijzen!
Facebookevent

Een organisatie van Musica en Landcommanderij Alden Biesen met de steun van Piano’s Maene, Klara, drukkerij Paesen en de Vlaamse overheid

Aftermovie AlbaNova 2017

Awaking a Sleeping Beauty: Het Leuven Chansonnier
23 juni 2018 | Landcommanderij Alden Biesen
Zangers & muzikanten gezocht

In 2015 belandde een prachtig boekje met een topverzameling van 15de eeuwse werken door Ockeghem, Busnoys, Frye bij de Alamire Foundation in Leuven. Tijdens een korte cursus o.l.v. Stratton Bull en Pieter De Moor (Park Collegium) aan de vooravond van AlbaNova krijg jij de kans om als een van de eersten met dit kostbare kleinood aan de slag te gaan. Bedoeling is de minuscule bladzijden letterlijk open te slaan naar de wereld, door de liederen met alle mogelijke instrumenten en stemmen in verrassende combinaties te brengen. De resultaten van de mini-cursus zullen deel uitmaken van het openingsconcert door Park Collegium tijdens AlbaNova op zondag 24 juni.
Meer info & inschrijven

Klankenbos Nocturne
met Collectief Publiek Geluid & Maika Garnica
21 april 2018 | Klankenbos

Speciaal voor deze Nocturne creëren de jonge makers van Collectief Publiek Geluid korte performances op maat van Klankenbos. Ze bouwen aan een reeks van studies, ‘études’ waarmee ze de akoestische en muzikale kwaliteiten van een plek onderzoeken. Samen met de Antwerpse beeldend kunstenaar Maika Garnica resideren ze in Klankenbos en laten ze zich inspireren door de omgeving. Met haar ‘sound objects’ maakt Garnica fantasierijke keramische sculpturen die tegelijk als muziekinstrument bespeelbaar zijn.
Verwacht je aan een wandeling in het duister vol muzikale verrassingen zoals een fluitconcert, een performance met megafonen en ruisradio’s, en een muziekensemble dat gedirigeerd wordt met licht.
Meer info & reserveren
Facebookevent

NIEUW! Muziekvakantie Croque Ostende
2-6 juli 2018 | Oostende

Na twee succesvolle edities van de inclusieve muziekvakantie Croque Malines in Mechelen komen Musica en Casco Phil deze zomer ook naar Oostende! Samen musiceren wordt ook daar de saus die creativiteit, gezonde voeding en kinderen met diverse achtergronden met elkaar verbindt.
Meer info & inschrijvenEen initiatief van Musica i.s.m. Casco Phil en Oostende, De Stad aan Zee, met steun van het Musicafonds

LAST CALL IYAP
14-19 augustus 2018 | Antwerpen

De International Young Artist’s Presentation (IYAP) geeft jonge vocale en instrumentale oude muziekensembles een duwtje in de rug op de internationale muziekscène. Gedurende drie dagen worden de geselecteerde ensembles gecoacht door Raquel Andueza en Peter Van Heyghen. Vervolgens krijgen ze een podium tijdens het oude muziekfestival Laus Polyphoniae in Antwerpen.

Registraties voor editie 2018 worden afgesloten op 1 maart, don’t be late!
Meer info & registreren

Een initiatief van Musica en AMUZ, Festival van Vlaanderen – Antwerpen

REMINDER Summerschool voor zangers en koperblazers
20-26 augustus 2018 | Antwerpen

Onder begeleiding van Stratton Bull, Andrew Hallock en Pieter Stas (Cappella Pratensis) buigen we ons over een selectie van gelegenheidswerken van grote 15de en
16de eeuwse polyfonisten waaronder Dufay, Josquin, Isaac, Clemens non Papa en Lassus. Speciaal voor deze feesteditie van Laus Polyphoniae (25 jaar!) worden de zangers vervoegd door trombones en schalmeien o.l.v. Wim Becu van Oltremontano Antwerp.
Zangers en koperblazers, meld u voor 1 april!
Meer info & aanmelden

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *