Calendar, Festival, Keyboard, Listen, MAfestival, Newsflash

CHERCHEZ LA FEMME A BRUGES

 

21 MAART: EUROPESE DAG VAN DE OUDE MUZIEK
Vandaag, op 21 maart, vieren we het begin van de lente, de 333ste verjaardag van de meest befaamde componist ooit – Johann Sebastian Bach – en de Europese Dag van de Oude Muziek! Hét moment om te grasduinen in het programma van de 55ste editie van MAfestival Brugge.
MAFESTIVAL 2018: ONTDEK HET PROGRAMMA
Onder de noemer Cherchez la femme speurt MAfestival 2018 dit jaar, tussen 3 en 12 augustus, naar vrouwenstemmen in de muziek. We laten ons vergezellen door internationale topartiesten als Ensemble Correspondances, Wiebke Lehmkuhl, Reinoud Van MechelenLore Binon, Catalina Vicens en An Pierlé. Ook jonge beloften als Eva Zaïcik, Apotropaïk en Evgeny Sviridov verdiepen zich in het bijzonder rijke thema.
CHERCHEZ LA FEMME
Ontdek het verhaal achter MAfestival 2018. Het zijn uitzonderlijke stemmen, van componisten die lak hadden aan maatschappelijke conventies. Het zijn zelfbewuste stemmen, galmend door kloostergangen en operahuizen, strelend langs toetsen en snaren in fluwelen salons. Het zijn illustere stemmen, van de muzen en patronessen aan wie zo veel muziek is opgedragen. Het zijn de fictieve stemmen van sirenen, maagden en fatale heldinnen, veelal door mannen bedacht. En het is de stem van de hedendaagse vrouw, die luider klinkt dan ooit.
lees meer…
NIEUW: HARPSICHORD HAPPENING
Op zaterdag 4 augustus 2018 is het klavecimbel koning! Terwijl Carole Cerasi en Skip Sempé het solorepertoire voor dit prachtinstrument verkennen, laten Jean Rondeau en Nevermind het klavecimbel schitteren in barokke kamermuziek. Op de oudemuziekmarkt zijn diverse instrumenten van nabij te bewonderen (17u00 – 22u00). Tussen de concerten door kan u genieten van een hapje en een drankje in het vernieuwde Concertgebouwcafé.
lees meer…
START TICKETVERKOOP
De ticketverkoop voor MAfestival 2018 start op dinsdag 27 maart. Alle info over tarieven en verkoop vindt u hier terug.
lees meer…

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *