Newsflash

KLARA’S 2017 – BLIJF VERWONDERD

 

Ensemble van het jaar: Vox Luminis – Early music Klassieke muziek

Vox Luminis is het ensemble van het jaar 2017 geworden! Het razend populaire ensemble bewees zich nog maar eens op zowel nationaal als internationaal vlak.
Foto van het Vox Luminis ensemble

Het Vox Luminis ensemble

Iedereen wil ze horen, iedereen wil ze zien. Wat bijna 14 jaar geleden begon als een club gepassioneerde studenten groeide uit tot een hecht vocaal ensemble van wereldformaat, zónder dirigent maar met een helder gezamenlijk doel: transparante, doorleefde en vooral pakkende uitvoeringen.

Hun drukke agenda is nauwelijks nog bij te houden: meer dan 60 concerten per jaar, 2 Amerikaanse tournees dit seizoen, een meerjarige residentie in Wigmore Hall en al meer dan 12 cd’s die door publiek en pers steeds enthousiast worden onthaald. Als huisartiest in Concertgebouw Brugge en ensemble in residentie in Bozar lieten ze u eind vorig jaar kennismaken met een eigen barokorkest, dat zich met een stralende lezing van Bachs Magnificat stevig op de kaart wist te zetten.

Dat programma verscheen bovendien onlangs op cd, evenals de gelauwerde Ricercar-uitgave Ein feste Burg ist unser Gott – Luther und die Musik der Reformation. Het is duidelijk: met nog genoeg barok en renaissance-repertoire om licht op te schijnen voor een parcours van vele, vele jaren wordt vandaag gelauwerd met de prijs voor beste ensemble van het jaar: Vox Luminis met artistiek leider Lionel Meunier.

Meer info vindt u op www.voxluminis.com

Te horen op Klara:
Boetiek klassiek, zaterdag 31 maart, 15u – 19u

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *