Calendar, Concerts, Listen

Lassus Grand Cru : good wine and good music, must bring good vibes

 

Zefiro Torna toert de komende maanden in binnen- en buitenland met de vermakelijke voorstelling Lassus Grand Cru.

Dat de muziek van de meesterlijke renaissancecomponist Orlandus Lassus de zielen niet onberoerd laat, wisten ze al in de 16de eeuw. Dat zijn zoete tonen bovendien een perfect huwelijk vormen met goede wijn, was hen ook niet vreemd.

Zefiro Torna vermengt beide ingrediënten – Lassus’ liederlijke repertoire en een uitgelezen selectie wijnen – tot de gesmaakte voorstelling Lassus Grand Cru. Tijdens deze muzikale wijndegustatie vermaken contratenor en gediplomeerd wijnkenner Steve Dugardin en een acteur het publiek met exquise fait-divers over Lassus’ leven.

Credits:  Cécile Kempenaers sopraan; Steve Dugardin contratenor & maître de cérémonie; Jan Van Elsacker tenor;  Tiemo Wang / Florian Götz bas; An Van Laethem / Annelies Decock renaissanceviool; Dimos De Beun blokfluit; Philippe Malfeyt viola da mano, colascione; Jurgen De bruyn luit, renaissancegitaar, artistieke leiding; Stefaan Degand woord
Speellijst
20.04.2018, 19u30 – Heidelberger Frühling, Heidelberg (DE)
03.05.2018, 20u – Wilminktheater Muziekcentrum / Grote Kerk, Enschede (NL)*
06.05.2018, 15u – CC De Velinx, Tongeren*
09.05.2018, 19u – Landshuter Hofmusiktage, Landshut (DE)
23.06.2018, 19u30 – Concentus Moraviae / Retz (AT)
24.06.2018, 19u30– Concentus Moraviae / Hustopece (CZ)
22.08.2018, 20u – Laus Polyphoniae / Amuz, Antwerpen*
(* met Stefaan Degand / voor de concerten in het buitenland doen we beroep op lokale acteurs)

Zefiro Torna will be touring in Belgium and abroad with the tasteful  production Lassus Grand Cru.

Even in the 16th century, people already knew that masterful Renaissance composer Orlandus Lassus’s music leaves no one untouched. The fact that his sweet tones created a perfect concordance with great wine, was an open secret.

Zefiro Torna now combines both elements – Lassus’s popular repertoire on the one hand, and a selection of exclusive wines on the other – into the sensuous production ‘Lassus Grand Cru’. During this musical wine tasting, countertenor and skilled wine expert Steve Dugardin, along with a professional actor, will entertain the audience with exquisite faits divers about Lassus’s life.

Credits:  Cécile Kempenaers soprano; Steve Dugardin countertenor & maître de cérémonie; Jan Van Elsacker tenor;  Tiemo Wang / Florian Götz bass; An Van Laethem / Annelies Decock renaissance violin; Dimos De Beun recorders; Philippe Malfeyt viola da mano, colascione; Jurgen De bruyn lute, renaissance guitar, artistic direction; Stefaan Degand actor
Concerts
20.04.2018, 19h30 – Heidelberger Frühling, Heidelberg (DE)
03.05.2018, 20h – Wilminktheater Muziekcentrum / Grote Kerk, Enschede (NL)*
06.05.2018, 15h – CC De Velinx, Tongeren*
09.05.2018, 19h – Landshuter Hofmusiktage, Landshut (DE)
23.06.2018, 19h30 – Concentus Moraviae / Retz (AT)
24.06.2018, 19h30 – Concentus Moraviae / Hustopece (CZ)
22.08.2018, 20h – Laus Polyphoniae / Amuz, Antwerpen*
(* with Stefaan Degand / during the concerts abroad, a local actor will replace Stefaan Degand)

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *