Calendar, Listen, Vocal

Meerstemmig Gent

 

Dag van de Polyfonie 2018

Zin in de zomer gekregen? Wij wel! Over tien weken is het opnieuw zover en verwelkomen we u op de zevende editie van de DAG VAN DE POLYFONIE,
het stemmigste festival van Gent! Zoals elk jaar bieden we u een mix van concerten met polyfonie uit de renaissance, een workshop, duiding & achtergrond en veel Gentse gezelligheid in onze festivalbar en foodtruck tussen kerk en abdij!

Dit jaar geven we de festivaldag opnieuw een feestelijke opmaat met een openingsconcert op vrijdagavond 29 juni door het vermaarde TIBURTINA ENSEMBLE en Barbora Kabatková. Zij brengen de schitterende Messe de Notre Dame, een niet te missen topstuk uit het polyfone repetoire!

Tiburtina Ensemble by Vojtech Havlik 2

Tiburtina Ensemble by Vojtech Havlik

Op zaterdag 30 juni kan u naar gewoonte genieten van vier zeer gevarieerde concerten! De heren van CINQUECENTO brengen keizerlijke motetten van Luikse componisten mee uit Wenen! De in Gent geboren polyfonist Jacob Obrecht staat centraal in het concert van PSALLENTES en Hendrik Vanden Abeele. HuisensembleEL GRILLO en Inge Bollaert treden aan in megabezetting en wagen zich aan Thomas Tallis duizelingwekkende 40-stemmige motet Spem in alium. Afsluiten doen we met een uitgelezen chansonprogramma door SERVIR ANTICO en rijzende ster Catalina Vicens.

En wat u voor dit alles betaalt? Een festivalpas kost nauwelijks €50 en geeft recht op 5 concerten en alle randactiviteiten! Losse tickets zijn te krijgen vanaf €15. U gelooft het niet? Druk dan op de knop hieronder en lees alle details!

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *