Listen, Vocal

But also news from Borgerhout : Graindelavoix in de Peperbus

 

DE RORE IN ANTWERP & SAINT-OMER

De madrigalen van de excentrieke 16de eeuwse polyfonist uit Ronse, geprogrammeerd door De Roma op zaterdag 19 mei in de Sint-Jan-Evangelistkerk in Borgerhout (beter bekend als de Peperbus) en op zondag 20 mei in de Jezuïetenkerk van het Noord-Franse Sint-Omaars.

– – –

The madrigals of the eccentric 16th century polyphonist from Ronse on Saturday May 19th in the Saint John the Evangelist church (aka Peperbus) in Borgerhout and on Sunday May 20th in the Jesuit church of Saint-Omer.

With Anne-Kathryn Olsen, Razek François Bitar, Albert Riera, Marius Peterson, Adrian Sîrbu, Tomàs Maxé, Lluis Coll i Trulls (cornett), Floris De Rycker (ceterone, lute & guitar) and Björn Schmelzer (dir.)

“Cipriano de Rore – Portrait of the Artist as a Starved Dog”

May 19th, 20.00, Sint-Jan-Evangelistkerk, Antwerpen (BE)
May 20th, 17.00, Jezuïetenkerk, Sint-Omaars (FR)

Aankondiging in Gazet van Antwerpen 12 -13 mei 2018

Concerten in kerken zijn in. Dat De Roma met Graindelavoix naar en dergelijke locatie uitwijkt, hoeft niet te verwonderen. Het Antwerpse ensemble duikt namelijk in de madrigalen van de middeleeuwse componist Cipriano de Rode, ook wel ‘de underdog van de Vlaamse polyfonie’ genoemd. In de neo-Romaanse Sint-Jan-Evangelistkerk, ook bekend als de Peperbus, leent de akoestiek zich uitstekend voor de onversterkte zang en het samenspel van de instrumentalisten van Graindelavoix. “In de Peperbus staan we in een cirkel met het publiek dicht bij ons. Veel mensen komen voor de belevenis naar onze concerten, soms stappen ze zelfs in extase buiten”, aldus artistiek leider Björn Schmelzer ” (sic)

 

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *