Listen, MAfestival

Cherchez la femme

 

TICKETVERKOOP CHERCHEZ LA FEMME START STERK
Het loopt storm voor de tickets van MAfestival 2018. Vooral de concerten op de festivaldag in Lissewege, het openingsconcert Rinaldo en het slotevent VéloBaroque zijn bijzonder populair. Aarzel dus niet om vandaag nog je tickets voor de zomer te kopen.

Online: via deze link of op de site van In & Uit Brugge

Telefonisch via het nr. +32(0)70211212 (ma-vr tussen 14u en 17u).

GOLD
Warm aanbevolen
Tussen 7 en 12 mei kan je in Brugge het gloednieuwe muziekfestival GOLD ontdekken. Dit polyfoniefestival georganiseerd door Concertgebouw Brugge, samen met een aantal Brugse partners waaronder MAfestival, verbindt de mooiste muziek uit de Brugse Gouden Eeuw: de fascinerende geschiedenis, het onroerend erfgoed, de kunstschatten en bovenal de muziek, die eeuwenlang de toon zette van Scandinavië tot het puntje van Italië, van Engeland tot Polen. De eerste festivaleditie vertelt het verhaal van de Brugse pelshandelaar en bestuurder Donaas de Moor.

TIP 1: donderdag 9 mei: The Tallis Schollars: Jakob Obrecht, Missa de Sancto Donatiano. Het concert is helemaal uitverkocht, maar je kan het wel volgen vialivestream.

TIP 2: zaterdag 11 mei: Huelgas Ensemble: Jacob Clement: Missa Gaude lux Donatie – tickets via concertgebouw.be.

I SONADORI
Muziekvakantie voor kinderen
In het vroeg-18e-eeuwse Venetië was het Ospedale della Pietà een opvanghuis voor weeskinderen en vondelingen. Men noemde hen sonadori: zij die de dingen tot klinken brengen. Zoals in vele Italiaanse conservatoria toen, kregen zij er een stevige muzikale scholing. Naast zingen en een instrument bespelen, leerden zij er improviseren en componeren.

Ook in Brugge kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar hun muzikale ding doen tijdens de muziekvakantie van Musica en MAfestival. De week wordt afgesloten met een toonmoment in de Floating School van Kunlé Adeyemi, drijvend op het Minnewater (zie ookwww.triënnalebrugge.be).

Maandag 6 tot en met vrijdag 10 augustus 2018

lees meer…

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *