AMUZ, Listen

1618 Before & Beyond

 

Beste muziekliefhebber,

Nu de herfst er is, maakt AMUZ zich klaar voor een veelzijdig, barok najaar. Gerenommeerde muzikanten en rijzende sterren zullen meer dan 150 jaar aan barokmuziek uit verschillende landen laten weerklinken in de Sint-Augustinuskerk.
Mis de start van 1618 | BEYOND niet!

Amandine Beyer & EUBO: Dans le goût français
AMUZ begint het nieuwe concertseizoen met een ode aan de Franse smaak en stijl. Samen met barokvioliste Amandine Beyer brengt het European Union Baroque Orchestra een concert Dans le goût français, met op het programma onder meer André Campra’s L’Europe galante uit 1697, dat wordt beschouwd als de eerste ballet-opera.
Woensdag 26.09.18 | 21.00 AMUZ
Info & tickets

Themadag Barokmuziek aan de Schelde
Met Rubens, Van Dijck en Jordaens leverde Antwerpen een belangrijke bijdrage aan het werelderfgoed uit de barokperiode. De ‘nieuwe’ muziek van de barok vond via muziekdrukken en reizende muzikanten en componisten haar ingang in de stad. AMUZ richt op deze themadag de spots op enkele componisten die werkzaam waren in Antwerpen en de Zuidelijke Nederlanden. Een lezing, een lecture-performance en een concert vertellen een boeiend verhaal over een stukje minder bekende muziekgeschiedenis.

Zondag 30.09.18 | AMUZ
Info & tickets

Meer weten over een najaar vol barokmuziek in AMUZ? 
  • Snuister in onze najaarskrant en laat u verrassen door het verhaal achter de componist, het instrument of de artiest. Lees de krant online of kom uw exemplaar halen in AMUZ.
  • Voor alle concertprogramma’s  en diepgravende informatie over barokmuziek en haar meesterwerken is het programmaboek 1618 | BEYOND onmisbaar. Het programmaboek is verkrijgbaar in AMUZ voor € 15. Ook de box 1618 | BEFORE & BEYOND is nog steeds verkrijgbaar voor € 25.

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *