Abroad, Newsflash

Tentoonstelling Petrus Alamire in het Monastère royal de Brou gaat van start onder grote belangstelling

 

Op donderdag 13 september werd in het Monastère royal de Brou (Bourg-en-Bresse, FR) de reizende Alamire tentoonstelling geopend onder de titel ‘La polyphonie en images, Petrus Alamire et Marguerite d’Autriche’. Sinds vrijdag hebben reeds 4500 bezoekers de prachtige kerk en de tentoonstelling bezocht, mede naar aanleiding van de Journées européennes du Patrimoine.De tentoonstelling omvat een inkijk in de 50 bewaarde handschriften van Petrus Alamire, de ervaringsgerichte media installatie ‘Speculum Musurgica’ van kunstenaar Rudi Knoops en het Mechels koorboek in facsimile op een originele standaard uit 1532.

Het Monastère royal de Brou, dat Margaretha van Oostenrijk liet bouwen en waar ze begraven ligt samen met haar geliefde derde echtgenoot, Philibert van Savoy, biedt de ideale locatie om de landvoogdes te verenigen met haar geliefde muziek, de polyfonie die ze zo vaak hoorde, die ze promootte en via de handschriften van Petrus Alamire verspreidde in heel Europa.

Te bezoeken tot zondag 16 december 2018.

http://www.monastere-de-brou.fr/

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *