Books, facsimiles & CDs, Listen

Les Muffatti

 

Overzicht

  • Ontdek ons nieuwe seizoen!
  • Een crowdfunding campagne voor onze nieuwe CD
  • Komende concerten

Ontdek ons nieuwe seizoen!

Na een mooie zonnige zomer, kondigen we heel graag ons nieuwe seizoen aan. Er zit muziek in, met vier concerten in oktober, sommige nieuw andere om te herontdekken.
Op het programma: de inauguratie van onze residentie in Bozar, het Festival de Musique Baroque in Famenne Ardenne (Mubafa), een reis naar Timişoara in Roemenië, en een zeer unieke uitvoering die muziek en chocolade combineert!

We luiden het seizoen in stijl af met het Festival de Musique Baroque en Famenne Ardenne (Mubafa), waar we het concert Mater dolorosa spelen, een bevallige juxtapositie van onbekende Napolitaanse instrumentale werken en Pergolesi’s beroemde Stabat mater, tot leven gebracht door de sublieme interpretatie van Deborah Cachet en Clint Vander Linden.

In oktober maken Les Muffatti hun eerste uitstapje naar Oost-Europa; we geven het concert Liebster Jesu in het kader van het Festivalul de Muzică Veche in Timişoara in Roemenië.

Een originele en trouwens atypische ervaring voor het ensemble: we nodigen u uit in kleine bezetting (Les Muffatti “de poche”) met onze favoriete chocolademaker Laurent Gerbaud voor een concert-degustatie in het Hôtel Frison Horta in het kader van het Artonov Festival in Brussel. Op het programma staat een suite van Henry Purcells The Indian Queen, vergezeld van weelderige chocoladecreaties. Dit belooft een onvergetelijke sonore, smaakvolle en geurige avond te worden!

Last but not least, onze residentie van vijf jaar in Bozar wordt op 20 oktober geopend met het concert London Calling, een prachtig nieuw programma met schitterende werken van Italiaanse meesters, zoals die in de eerste helft van de 18e eeuw in Londen te horen waren. Dit project brengt twee toonaangevende namen uit de internationale barokscene samen: de Duitse countertenor Valer Sabadus en de Spaanse countertenor Xavier Sabata. Niet te missen!

Een crowdfunding campagne voor onze nieuwe CD

We zijn trots om de afwerking van de opname van onze nieuwe CD aan te kondigen. De muziek van J.S. Bach wordt hier herwerkt door organist Bart Jacobs. Hij creëert nieuwe “orgel concerto’s” aan de hand van beroemde pagina’s van de Duitse meester. De release van deze CD, gepland voor begin 2019, wordt ondersteund door een crowdfunding campagne die U al via deze link kunt ontdekken (English version here). Dank bij voorbaat voor uw steun!

Komende concerten

Zaterdag 6 oktober, 20u
Mater Dolorosa met Deborah Cachet en Clint van der Linde
Festival MUBAFA, RendeuxDinsdag 9 oktober, 20u
Liebster Jesu met Deborah Cachet en Tomas Kral
Festivalul de Muzică Veche, Timişoara (Roemenië)Donderdag 11 oktober, 17u, 18u, 19u & 20u
Suite van The Indian Queen, Henry Purcell
Festival Artonov, Brussel

Zaterdag 20 oktober, 20u
London calling met Valer Sabadus en Xavier Sabata
Bozar, Brussel

Meer info op www.lesmuffatti.be

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *