Books, facsimiles & CDs, Calendar, Keyboard, Listen, Vocal

Luc Ponet and Utopia Ensemble Extended

 

het betreft hier de aankondiging van een concert tijdens het openingsweekend van de tentoonstelling “1000 jaar graafschap Loon” in de Landcommanderij Alden Biesen (Bilzen).
Dit is meteen ook een artistieke presentatie van Luc Ponet met bevindingen uit zijn onderzoeksproject (PhD), waarvoor de effectieve verdediging voorzien is omstreeks mei 2019.
Luc Ponet geraakt meer en meer in de ban van de bijzondere muziekcultuur die er in het prinsbisdom Luik en in het land van Loon is geweest: toonaangevend voor Europa, helaas verspreid geraakt of verloren gegaan tijdens de Franse revolutie en nadien quasi doodgezwegen door de rest van Vlaanderen.
Op dit concert wordt ook de CD ‘In organis et in discantu’ gepresenteerd (Et’cetera Records), waaraan medewerking werd verleend door Psallentes & Hendrik Vanden Abeele (gregoriaans) en Ensemble Utopia extended (polyfonie). Voor deze opnames werden de orgels van het begijnhof in Sint-Truiden (Ancion, 1645) en van de basiliek in Tongeren (Le Picard/Thomas 1750/2002, Thomas 2014) bespeeld.
Luc Ponet : “Hopelijk kan ik ook u overtuigen van de schoonheid en het exemplarisch karakter van de authentieke muzikale ontwikkelingen in Luik en in Loon. Alvast van harte welkom!”
reservatieconcerten@1000jaarloon.be

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *