Manufactors, Play, Woodwind

Guido Maria Klemisch : renaissance en barok houtblazers

 

Guido Klemisch heeft een professionele muziekopleiding, internationale concertervaring en vakmanschap op het gebied van historische houtblazers.

Hij voltooide zijn opleiding blokfluit, dwarsfluit en barokhobo in Hannover (1969) en Den Haag (1973), speelde in de periode 1970-1986 in verschillende landen als solo-fluitist en als Barokhoboist met het ensemble Camerata Amsterdam, ging naar de Drechsler Teaching (1970 – 1973) en werkte in de jaren 1973-1974 onder leiding van Klaus Scheele (Bremerhaven) en Bruce Haynes (Den Haag) als instrument maker en 1974-1975 als docent aan het “Koninklijk Conservatorium van Den Haag (NL). In 1974 richtte hij een workshop op voor historische fluitinstrumenten – de eerste in zijn soort – in Nederland, eerst in Scheveningen en later in Zwolle.

In samenwerking met gerenommeerde kunstenaars F. Bruggen (M. Verbruggen, Ku Ebbinge, H. ter Schegget, J. Skorupa, B. Kuyken, B. Haynes, F. von Huene, B. Krainis (+), G. Brown W. Michel, M. Schneider, M. Harras, M. Piguet en nog veel meer) en doorgedreven onderzoek nar de klank van oude instrumenten, rekening houdend met de wensen van kunstenaars en hun behoeften, bouwt hij houtblazers van de renaissance en barok.

Guido Klemisch is wellicht de eerste en enige die de historische houtblazers voice flute, barok basfluit, flageolet en renaissance blokfluit met 2 octaven weer tot leven wekt. De nieuwe barokfluit model “Steenbergen” ontwikkeld in 1979 in historische en moderne stemming voor het instrument werk Moeke in Celle is een mijlpaal in de massaproductie en blijkt een groot succes in muziekscholen, academies en conservatoria.

Zijn onderzoek in particuliere en in museale collecties over de hele wereld, zijn verworven kennis van de originelen, het vinden van geschikte instrumenten voor het repertoire van de 16e, 17e en 18e eeuw, evenals de orders van gerenommeerde musici hebben ertoe geleid dat zijn meesterinstrumenten over de hele wereld gegeerd zijn.

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *