Concerts, Listen, Musicology, Vocal

Hoe leit dit kindeke met De Meid en knapenkoor

 

beluister de videoboodschap van Piet Stryckers

In de 17e eeuw kende het kerstlied in de Zuidelijke Nederlanden een réveil. Er werden heel wat nieuwe gedichten geschreven en gecomponeerd. Deze traditie van ‘Cantiones Natalitiae was sterk geworteld in Antwerpen. Bij de Antwerpse muziekdrukker Phalesius verscheen er in die periode een twintigtal edities van deze Cantiones Natalitiae.

In het programma van Willebroek wordt vooral geput uit latere drukken. Niet alleen omdat hier de muzikaal rijkere liederen te vinden zijn maar ook omdat er verloren gewaande stemboekjes terug gevonden werden waardoor deze muziek opnieuw kan uitgevoerd worden.

De wortels van het Flanders Boys Choir liggen in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie in Sint-Niklaas. In 1931 richt E.H. Gerard Van Durme er een koor op met jongens van het college. Hij  noemde het In Dulci Jubilo. Het koor bouwde door de jaren heen een uitstekende reputatie op. In 2016 veranderde het van naam, omdat het ook de komende jaren een ambassadeur wil zijn van de unieke klank van een knapenkoor, in Vlaanderen en daarbuiten.

DONDERDAG 20 DECEMBER 2018  om 20:15

20,00 EUR / 18,00 EUR / 16,00 EUR / 10,00 EUR

Sint-Niklaaskerk
August Van Landeghemstraat 113
2830 Willebroek

Flanders Boys Choir o.l.v. Dieter Van Handenhoven

 

De Meid :
viool : An Van Laethem
viool : Johan Van Aken
Basgamba / basviool : Piet Stryckers
Klavecimbel/orgel : Bart Jacobs

 

 

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *