Listen

Museum Vleeshuis : programma woensdagklanken gekend

 

Woensdagklanken 2019
Klassieke concerten op woensdagnamiddag
In 2019 viert Museum Vleeshuis | Klank van de Stad de muzikale wereld van twee bijzondere Antwerpenaren: Gilbert van Schoonbeke (1519-1556) en Albert de Vleeshouwer (1863-1913).  Ze woonden beiden in een Antwerpen dat volop in economische en artistieke bloei was.

Gilbert van Schoonbeke gaf als stadsontwikkelaar het Antwerpen van de Gouden Eeuw vorm. Langs de werven van stadsontwikkelaar Gilbert van Schoonbeke klonk de muziek van Lassus, Waelrant of Clemens non Papa.

Componist Albert de Vleeshouwer componeerde liederen, koorwerken, militaire marsen en orkestpartituren. Tijdens de Woensdagklankenconcerten in het najaar worden zijn composities aangevuld met andere belangrijke 19de eeuwse componisten.

Wil je zeker zijn van een plaats? Bestel dan je ticket zeker op voorhand.

Ontdek het programma voor 2019

Antwerpen Klavecimbelstad
De klank van de stad van Christoffel Plantijn en Peter Paul Rubens? Dat is de klank van klavecimbels!

Tussen 1560 en 1660 was Antwerpen de onbetwiste wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw. En vandaag bewaart Museum Vleeshuis een van de belangrijkste collecties Antwerpse klavecimbels ter wereld.

Een overzicht van alle activiteiten

Een frisse wind door de kelderverdieping
04.02.2019 – 26.02.2019

Na de opfrissing van de opstelling op het gelijkvloers volgt in februari de kelderverdieping.

Instrumenten worden beter uitgelicht en krijgen meer ruimte en enkele nieuwe collectiestukken krijgen een plaats in de opstelling.

Meer info

Gluren bij de buren
Muzikale activiteiten bij onze buren
CMB viert feest

22 december vanaf 11 uur
Het centrum voor muziek- instrumentenbouw bestaat 40 jaar en dat vieren ze. Met een opendeurdag in de namiddag en ‘s avonds een concert. En taart natuurlijk.

Meer info

Bleak in het MAS

19 december om 19.30 uur
Volg je muzikale instinct tijdens een exclusief concert in de expo ‘Instinct’. Bleak neemt je mee op een ontdekkingstocht geïnspireerd door de beestige omgeving.

Meer info

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *