Festival, Listen, MAfestival

EX MACHINA

 

EX MACHINA
God, mens & machine
Onder de titel Ex machina verkent het MAfestival de intrigerende band tussen god, mens en machine. Door alsmaar slimmer, gezonder en ouder te worden, lijken we met onze technologie steeds meer op de ongenaakbare goden die we van oudsher benijdden. Komt na de hoogmoed ook de val? Het MAfestival zoekt naar antwoorden, en gidst het publiek langs muziek over menselijke goden en goddelijke mensen, langs de opkomst van muzikale machines en de schaduwzijde van de technologie.
WONDROUS MACHINE
Van klavichord en klavecimbel tot de moderne piano: de ontwikkeling van het klavier leest haast als een muziekgeschiedenis van onze westerse cultuur. Tijdens de middagconcerten passeren klavierinstrumenten als het middeleeuwse organetto, het virginaal, de klavecimbel en de Silbermann-pianoforte de revue.
lees meer…
HYBRIDITEIT
Pygmalion double bill
Niet alleen de toekomst, maar ook het verleden illustreert hoeveel schoonheid er kan schuilen in hybriditeit. Tien dagen lang doorkruist en combineert MAfestival eeuwen, stijlen en media. Zo creëert danseres Femke Gyselinck een choreografie op zowel Rameaus als Benda’s Pygmalion.
lees meer…
TICKETS
De ticketverkoop start op 23 april 2019. Vrienden kunnen hun plaatsen al reserveren vanaf donderdag 4 april.
lees meer…

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *