Newsflash

Graindelavoix in Warsaw

 

Graindelavoix en Björn Schmelzer resideren een hele week (12.03 – 17.03) in Warschau met concerten (motetten van DU FAY en het nieuwe ANTONIUSVUUR programma), een performance (het Beckett/polyfonie programma AND UNDERNEATH THE EVERLASTING ARMS), een lezing aan de Chopin Universiteit, een discussie-panel en de expo TIME REGAINED!
– – –
Graindelavoix and Björn Schmelzer will be in Warsaw next week (12.03 – 17.03)!
Concerts (motets by Guillaume DU FAY and the new SAINT ANTHONY’S FIRE), a performance (the Beckett/polyphony program AND UNDERNEATH THE EVERLASTING ARMS), a lecture at the Chopin University, a discussion panel and the exhibition TIME REGAINED!
EXHIBITION TIME REGAINED, A WARBURG ATLAS FOR EARLY MUSIC
Ornament & Plasticity, Cathedralists, Pneumatics, Diagrammatics, Allure & Dance, Rolling Stone, Lament, Musica Reservata, Politics of Polyphony, Survival & Revival: een Oude Muziek expo geïnspireerd door de Bilderatlas Mnemosyne van Aby Warburg. Tien atlas tafels tonen een montage van meer dan 1500 afbeeldingen.

TIME REGAINED, de expo van Björn Schmelzer en Margarida Garcia reist mee naar Warschau voor graindelavoix’ residentie week; officiële opening op maandagavond en elke dag open van dinsdag tot en met zondag. Op di – don – za gidst Björn Schmelzer u door de expo!
– – –
Ornament & Plasticity, Cathedralists, Pneumatics, Diagrammatics, Allure & Dance, Rolling Stone, Lament, Musica Reservata, Politics of Polyphony, Survival & Revival: an Early Music exhibition with Bilderatlas Mnemosyne of Aby Warburg as inspiration. The installation of ten atlas-tables, provides more than 1500 images, articulating the tension and antagonism of Early Music transmission and practice.

TIME REGAINED, the exhibition by Björn Schmelzer and Margarida Garcia, will be hosted during graindelavoix residency. Join us for the official opening on Monday evening and every day from Tuesday – Sunday! On Tue – Thu – Sat, Björn Schmelzer will guide you through the exhibition!

READ MORE IN OUR RECENT PUBLICATION

A book by Björn Schmelzer and Margarida Garcia accompanying the exhibition, published by MER Paper Kunsthalle Ghent,
a poetics of graindelavoix in the making…

Two volumes, abundantly illustrated, providing exhaustive commentaries and color reproductions of the ten atlas-plates.

“One never re-gains time without the risk of grain, distortion and impurity.”  
DISCOVER SOME EXCERPTS     –     BUY

CONCERTS DU FAY IN ITALY  – SAINT ANTHONY’S FIRE
Graindelavoix herneemt haar DU FAY IN ITALIË programma met motetten gecomponeerd tijdens Du Fay’s reizen door Italië en brengt in buitenlandse première haar gloednieuwe  ANTONIUSVUUR programma. De beklijvende Missa L’ardant Desir van Antoine Busnoys en Pierre De La Rue’s Missa Sancto Antonio voor 6 zangers en een ‘batterij’ klokken!
– – –
Graindelavoix sings motets by the Franco-Flemish composer Guillaume Du Fay written on his journey through Italy and Renaissance polyphony by Antoine Busnoys and Pierre De La Rue. Busnoys’ fabulous Missa L’ardant Desir is the centre piece of the groups brand new Saint Anthony’s Fire program; 6 singers accompanied by a battery of bells!
PERFORMANCE AND UNDERNEATH THE EVERLASTING ARMS
incantaties voor de slapeloze / incantations for the sleeplessDe zangers van graindelavoix ‘incanteren’ Samuel Beckett (Still, For to end yet again) en zingen polyfonie voor de completen (Josquin, Gombert, Sheppard, Lassus), het officie waarmee de nacht wordt ingezet…
– – –
Graindelavoix incantates Samuel Beckett (Still, For to end yet again) and sings polyphony for compline (Josquin, Gombert, Sheppard, Lassus).

www.graindelavoix.be
facebook.com/graindelavoix
unsubscribe from this list

graindelavoix vzw
Boudewijnssteeg 8 – 2018 Antwerp
photos Koen Broos & Kattoo Hillewaere

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *