Musica, Newsflash

Musica and early music

 

Compositiewedstrijd voor DKO-leerlingen

Musica en Concertgebouw Brugge lanceren een compositiewedstrijd voor DKO-leerlingen.
De uitdaging: schrijf een jingle van 1 minuut, geïnspireerd op de Prélude tot Charpentiers Te Deum. De winnende compositie wordt als “publiekscall” gebruikt in Concertgebouw Brugge tijdens de Topstukweek Charpentier. Welke leerlingen grijpen het publiek bij de kraag?
Opgelet, dit is de laatste dag om je werk in te sturen, mis deze kans niet!

Deadline indiening: 1 maart 2019
Publieke uitvoering: 2 mei 2019 in Concertgebouw Brugge
Meer info

International Young Artist’s Presentation
13-18 augustus 2019, Antwerpen

IYAP geeft jonge vocale en instrumentale ensembles een stevige duw in de rug op de internationale muziekscène. Gedurende drie dagen worden jonge, veelbelovende muzikanten begeleid en gecoacht door internationale topartiesten: Raquel Andueza en Peter Van Heyghen.

Nadien presenteren de ensembles zich op historische locaties in Antwerpen aan het festivalpubliek van Laus Polyphoniae en aan een comité van internationale vertegenwoordigers uit de oudemuziekwereld.

Meld je ensemble hier aan voor IYAP 2019.
Het aftellen is begonnen, inschrijven is slechts mogelijk tot middernacht!Deadline inschrijvingen: 1 maart 2019
Meer informatie

Masterclasses Charpentier
Barokornamentatie & jazzimprovisatie
1-2 mei 2019, Brugge

In deze dubbele masterclass worden de barokmuzikanten ingewijd in de geraffineerde versieringsstijl van Marc-Antoine Charpentier en de Franse barok, terwijl de jazzmuzikanten inspiratie zoeken bij Charpentier als improvisatiebasis. Wil je leren van de besten? Kom twee dagen naar Brugge, laat je door Peter Van Heyghen en Jasper Blom onderdompelen in de muziek van Charpentier en geniet van top-coachings en boeiende contacten met een bijzondere groep gelijkgestemden.

Als kers op de taart krijgen studenten van Jazz Masterclass Charpentier de kans om samen met Jasper Blom te spelen op Midzomerfestival AlbaNova 2019, ‘En Route’. Nog een extra reden om je in te schrijven!

Meer info en inschrijving

Midzomerfestival AlbaNova: ‘En Route’
30 juni 2019, Bilzen

Feesteditie ‘The Musical Gift’ zindert misschien nog na in onze oren, maar nu de zon opnieuw voorzichtig durft te verschijnen kijken we uit naar de volgende editie van Midzomerfestival AlbaNova: deze zal doorgaan op 30 juni 2019 onder het thema ‘En Route’.

Muziek als kunstvorm absorbeert op haar weg – doorheen de geschiedenis of letterlijk op reis – allerlei invloeden. Getekend door de eigenheid binnen haar veelheid, kunnen we blijven verkennen en ontdekken.

We raken niet uitgeluisterd.
De verbindingen die muziek als gevolg van haar nomadisch karakter over generaties en grenzen heen aangaat, vormt het thema van AlbaNova 2019.

Onder het genot van een ambachtelijke picknick vol streekproducten, deelnemend aan een uitdagend interactief familieparcours, luisterend in het gras onder een meiboom of tijdens een wandeling, likkebaardend bij onze foodtrucks: Kom samen genieten van al het moois dat midzomerfestival AlbaNova te bieden heeft.

Helemaal klaar om de start van de zomer te vieren? Voorverkoop start op 1 maart.
Meer info op www.albanovafestival.com

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *