Uncategorized

Alamire Foundation

 

Frisse meerstemmigheid in het Huis van de Polyfonie

Het is een traditie die al enkele jaren meegaat: jonge musici van het Koninklijk Conservatorium Den Haag krijgen de keuze om zich te verdiepen in het zingen van polyfonie uit de oude noten. Dit jaar was het thema “La contenance angloise”, met focus op de Engelse 15de eeuw. Zij besluiten hun zoektocht op woensdagavond 24 april met een toonmoment in het Huis van de Polyfonie. Verwacht muziek van het Old Hall Manuscript tot het Eton Choirbook. Gratis toegang.

De Haagse ploeg vorig jaar in confrontatie met een manuscript in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel

Bezoek jonge musici aan de KBR in 2018

Erfgoeddag: inschrijven maar!

De inschrijvingen voor de demonstratiesessies van het Alamire Digital Lab op zondagnamiddag 28 april lopen vlot binnen, maar er is nog plaats. Er zijn sessies om 14 u, 15 u, 16 u en 17 u in de Library of Voices, Norbertuspoort, Abdij van Park, Heverlee. Elke demo duurt zo’n half uur, beperking tot 20 mensen per sessie. Inschrijven via deze link.

Erfgoedlabo Leuven zette inmiddels een virtuele rondleidingonline. Plan hiermee uw Erfgoeddag, of geniet gewoon van de mooie filmpjes!

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *