Contemporary

B.O.X. housed in Museum Vleeshuis

 

B.O.X brengt zijn maatschappelijke zetel onder in Museum Vleeshuis en geeft een uniek klavecimbel in bruikleen.

B.O.X

Sinds 2010 brengt Baroque Orchestration X (B.O.X) de grootste virtuozen op klassieke instrumenten als de barokharp, viola da gamba of cornetto, samen om bruggen te bouwen met hedendaagse artiesten en zo de geluidsmuren te slopen tussen oud en nieuw, pop en klassiek, lokaal en internationaal. Op 6 mei neemt B.O.X zijn intrek in MUseum VLeeshuis en verbindt zo het eeuwenoude en bijzonder rijke muzikale erfgoed van de stad Antwerpen met het levende heden.

Website B.O.X

Uniek klavecimbel

Met de verhuis voegt B.O.X ook een uniek muziekinstrument toe aan de collectie van Museum Vleeshuis: een klavecimbel, gemodelleerd naar Ruckers, van de hand van één van de beste hedendaagse klavecimbelbouwers Walter Maene. Bovendien is het instrument beschilderd door kunstenaar Nick Andrews, die eerder al de cover van het Dez Mona & B.O.X-album Saga maakte.

, , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *