Festival, Listen, Vocal

Meer Stemmig Gent : dag van de Polyfonie 2019

 

Meer Stemmig Gent

Dag van de Polyfonie 2019

Zin in de zomer gekregen? Wij wel! Einde juni is het opnieuw zover en verwelkomen we u graag op de achtste editie van de DAG VAN DE POLYFONIE, het stemmigste festival van Gent! Zoals elk jaar bieden we u een mix van concerten met polyfonie uit de renaissance, een workshop, duiding & achtergrond en veel Gentse gezelligheid in onze festivalbar en foodtruck tussen kerk en abdij! Alle details via onze site!

***

TallisScholars c Nick Rutter 3

The Tallis Scholars by Nick Rutter

The Tallis Scholars

Opmaat van de festivaldag wordt opvrijdagavond 28 juni om 20u30 gegeven door niemand minder dan THE TALLIS SCHOLARS.
Als er één ensemble uit het Verenigd Koninkrijk de ‘Engelse polyfonie’ belichaamt, dan zijn het wel The Tallis Scholars. Uit het rijke polyfone repertoire dat de lange zestiende eeuw in Engeland naliet, selecteerde dirigent Peter Phillips de meest indrukwekkende composities uit het Eton Choirbook en van meesters als Thomas Tallis en William Byrd.
Brexit as it may, maar mis uw kans niet om dit topensemble nog een keer in Gent mee te maken!

***
Memling - Laatste oordeel

Dag van de Polyfonie

Op zaterdag 29 juni kan u naar gewoonte genieten van vier zeer gevarieerde concerten in de Machariuskerk!
Schrik van het laatste oordeel? Kom dan zeker luisteren naar het nieuwe programma van huisensemble EL GRILLO. Terug van weggeweest is het jonge Duitse ensemblePOLYHARMONIQUE dat zich vastbijt in deGeistliche Chormusik van Schütz!
Na het succes van vorig jaar mochten de heren van CINQUECENTO niet ontbreken dachten we! Dit keer brengen ze Richaforts magistrale eresaluut aan Josquin Desprez.
Afsluiten doen we met The Art of Fantasy, een intiem instrumentaal programma door het HATHOR CONSORT.

***

Start ticketverkoop op 2 april!

The early bird gets… the best seat! Talm niet en surf als de bliksem naar onzewebsite. Vanaf 2 april start de verkoop van de festivalpas. Voor slechts €60 krijg je toegang tot alle concerten en randactiviteiten, dat is nauwelijks €12 per concert! Ben je jonger dan 26 jaar, dan krijg je hetzelfde pakket voor €40, of €8 per concert.

Op 2 mei start de verkoop van de losse tickets. Het kruim van de internationale oude muziek voor de prijs van een filmticket: stemmiger wordt het niet!

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *