Festival, Listen

Triomf van de polyfonie !

 

Luisterlezing Sofie Taes

Spaanse Gouverneurswoning

29 juni [14:00-15:00]

Meer Stemmig Gent brengt u niet enkel concerten. Ook voor wie méér wil weten over de fascinerende meerstemmigheid en waar ze vandaan komt heeft het festival wat te bieden. Aan de hand van de concertprogramma’s van de dag vertelt musicologe Sofie Taes haar bevlogen verhaal over het ontstaan en de ontwikkeling van de polyfonie door de eeuwen heen. Verhelderend, meeslepend en opgeluisterd met fragmenten zal je na deze lezing ongetwijfeld op een andere manier de concerten beleven! Gratis toegang !

***

Hathor Consort promo

Hathor Consort

The Art of Fantasy

Machariuskerk – 29 juni [22:00]

Romina Lischka mocht onlangs de Klara 2018 voor ‘Solist van het jaar’ in ontvangst nemen, de jury noemde haar “de leading lady onder de gambisten”. Dat Lady Lischka naast haar solowerk ook de ensemblemuziek genegen is, laat ze zien én horen met haar gamba-ensemble Hathor Consort. Voor de recentste CD van de groep verlieten ze de gebaande wegen om het werk van Alfonso Ferrabosco ‘de Jonge’ te verkennen. Tijdens het slotconcert van Meer Stemmig Gent 2019 laten ze horen hoe Ferrabosco de intimiteit van het gambaconsort combineert met een ongeziene melodische rijkdom. Elisabethaanse meerstemmigheid voor de betere huiskamer!

***

Schutz-potret

Heinrich Schütz

Incipit Polyphonia – workshop

Machariuskerk – 29 juni [10:00-13:00]

Naar goede gewoonte organiseert Meer Stemmig Gent op de festivaldag een stevige workshop voor zangers uit de amateurwereld, dit keer onder leiding van de jonge Duitse dirigentAlexander Schneider.

Wil je al zingend meegenomen worden op deze boeiende muzikale reis van Vlaanderen naar Duitsland en omgekeerd? Schrijf dan snel in via deze link en beleef het concert van Ensemble Polyharmonique met dubbel plezier!

***

Cinquecento-by-Theresa-Pewal-134-2

Cinquecento door Theresa Pewal

En verder?

Wil je graag weten welke concerten, lezingen, mini-optredens en workshop er op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni nog meer gepland staan? Neem dan een kijkje op onze site voor alle info & programmadetails.

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *