Festival, Listen, Vocal

Passion for Voices 2020 : special edition

 

Editie-2020 van het festival Passie van de Stemmen lijkt nog ver weg, maar sinds de opening van de ticketbalie bij  30CC vorige zaterdag vliegen de kaartjes de deur uit. Voor het concert met het Huelgas Ensemble op 2 mei 2020 resten nog slechts enkele tickets!

Het wordt een speciale editie volgend voorjaar, met een geïncorporeerde uitgave van DeVespers en concerten zowel in de Sint-Pieterskerk als in de Abdijkerk van Park.

Enkele highlights uit het programma.

De instrumentalisten van Oltremontano en de zangers van Cappella Pratensis en Park Collegium bundelen de krachten in een programma van gregoriaans en polyfonie in de Sint-Pieterskerk op woensdag 6 mei. Aanleiding is het overlijden exact 545 jaar geleden van Dirk Bouts, van wie een prachtig Laatste Avondmaal de kerk siert.

Op zaterdag 9 mei brengen de vermaarde Tallis Scholars uit het Verenigd Koninkrijk in de Sint-Pieterskerk muziek van Robert Fayrfax (1464-1521) die bewaard is in een handschrift uit het atelier van Petrus Alamire. Het concert kadert in V-dag en wordt aangeboden door de Stad Leuven. Toegang is gratis maar reservatie is geboden. Reserveren kan vanaf 31 maart 2020. Zet deze datum alvast in uw agenda!

De avond tevoren, op vrijdag 8 mei, kan u genieten van de Missa Maria zart van Jacob Obrecht (1457/58-1505). Ensemble in residentie van de Alamire Foundation Cappella Pratensis brengt de polyfonie zoals steeds vanuit de oorspronkelijke notatie.

Programma en tickets Passie van de Stemmen 2020

Cappella Pratensis

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *