Concerts, Listen, MIM

“Il pastor fido” : muziek voor barokmusette

 

BarokFest

zondag 6 oktober 2019, 15 uur
Landcommanderij Alden Biesen – Bilzen (B)

Op zondag, 6 oktober om 15 uur brengt Organum/Bach Academie Alden Biesen met het Alden Biesen Baroque Ensemble een origineel en exclusief Frans barokprogramma.

Op het programma staat ‘Il pastor fido’ van Nicolas Chedeville. Deze verzameling van sonates werd tot 1990 toegeschreven aan Antonio Vivaldi tot men ontdekte dat niet de Italiaan maar een Franse componist de auteur is. De sonates werden niet gecomponeerd voor traverso of blokfluit, zoals in de eerste uitgaven vermeld staat, maar voor barokmusette.

Niemand minder dan prof. dr. Jean-Pierre Van Hees, een wereldautoriteit voor wat betreft de historische musettes en doedelzakken, neemt deel als solist.

Samen met sopraan Pauline Lebbe brengen Jean-Pierre Van Hees, Eve François (barokcello) en Luc Ponet (orgelcontinuo) de uiterst zelden uitgevoerde cantate ‘ruelle et regoureuse absence’ (of ‘La Musette) van Louis-Nicolas Clérambault. Het is herfst, een tijd van mijmering en naar binnen plooien. Uit ‘Idoménée’ van André Campra brengt het ensemble daarom ook de aria ‘Espoir des Malheureux’.

Niet alleen is de Landcommanderij bijzonder fotogeniek in dit seizoen. Voor dit barokfeest worden de toehoorders op de site verwelkomd door jachthoornblazers ‘Les Amis’.

Lees verder op www.organum-aldenbiesen.be/barokfest/.

Tickets:  25 euro – 22 euro (*) – 15 euro (**).

Een eerste drankje in het BachKaffee is inbegrepen.
Bestellen kan via www.organum-aldenbiesen.be/tickets

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *