Concerts, Newsflash

Musica Rivelata in Wijnegem

 

Ook in het seizoen 2019-2020 wil Musica Rivelata u heel graag weer uitnodigen op drie concerten  in de kapel van het Gemeenschapscentrum ” ’t Gasthuis” in Wijnegem.

Aria’s, gezongen door de sopraan Danny Van Hoof, en viool- en klavecimbelmuziek van de twee grootmeesters Bach en Händel staan in november op het programma, in januari mag u uw oren spitsen voor Duitse viool- en klavichordmuziek, en in maart – Brexit of niet – brengen zij samen met de gambist Piet Van Steenbergen een Frans-Engels programma met kamermuziek.

Kijk ook op www.musicarivelata.wordpress.com – de informatie op de website wordt regelmatig aangevuld !

 

Zondag 10 november 2019, 11 u

“Vreugde en troost in natuur en geloof”

Danny Van Hoof, sopraan

Hermelinde de Smet, barokviool

Dominik Riepe, klavecimbel

Twee grote namen uit de muziekgeschiedenis, geboren in hetzelfde jaar en in dezelfde streek, en toch hebben ze elkaar nooit ontmoet! De honkvaste en erg gelovige Bach en de reislustige en eerder werelds georiënteerde Händel raken ons met hun muziek op twee heel verschillende manieren.

 

Zondag 19 januari 2020, 11 u

“Auch mit gedämpften, schwachen Stimmen…“

Hermelinde de Smet, barokviool

Dominik Riepe, klavichord

De combinatie viool en klavichord is zeker één van de zachtste en meest intieme die mogelijk zijn. En toch biedt zij enorme mogelijkheden tot expressie! In de bijna-stilte wordt elk detail uitvergroot, elk zuchtje krijgt betekenis. Het programma is gevarieerd en bevat muziek uit de barok en de klassieke periode.

 

Zondag 22 maart 2020, 11 u

“Noten met Cheddar en Camembert”

Hermelinde de Smet, barokviool

Piet Van Steenbergen, gamba

Dominik Riepe, klavecimbel

Engeland en Frankrijk zijn altijd rivalen geweest – en toch konden zij zich niet opsluiten in hun eigen schulp: zij ondergingen zoals iedereen, al dan niet gewild, invloeden van andere landen. Engeland als eiland, Frankrijk langs alle kanten omringd door andere landen, beiden gingen er op hun eigen manier mee om. Bravoure en elegantie, maar ook intimiteit en zelfs tristesse, zij komen allemaal aan bod in dit programma met Franse en Engelse barokmuziek.

 

’t Gasthuis Klassiek:

Voorverkoop

  • via www.wijnegem.be/vrije-tijd/individuele-ticketverkoop
  • of aan de balie van ’t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem (van september tot juni: maandag, dinsdag en donderdag 10 – 12 u en 16 – 20 u, woensdag 16 – 20 u, vrijdag en zaterdag 10 – 12 u)

Telefonisch reserveren kan niet meer!

 

Deze en nog veel meer informatie vindt u ook op de website www.musicarivelata.wordpress.com.

 

 

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *