Calendar, Listen, Newsflash

Zefiro Torna : reframing early music

 

In deze nieuwsbrief blikken we terug op een geslaagde première en doen we enkele gloednieuwe projecten uit de doeken. Naast enkele concerten bereiden we namelijk ook een aantal (inter)nationale producties voor die tijdens het voorjaar 2020 in première gaan. Neem alvast uw agenda bij de hand.

Leive Leuven

Het was een ware toeloop voor de première van Time Crawls – a new broken consort op 13 augustus in Leuven: meer dan 500 luisteraars geraakten in de ban van de melodieën van blokfluitist Jowan Merckx, bewerkt door de Vlaamse componisten Martin Valcke en Marnix De Cat voor een internationale topcast van barokmuzikanten. Ook ROB-tv kwam een kijkje nemen.
>> Bekijk hier de reportage <<

Later in de herfst keert Zefiro Torna terug naar Leuven, deze keer met de muzikale wijndegustatieLassus Grand Cru. Tickets bestellen kan helaas niet meer, want het concert is uitverkocht.

06.11.2019, 20u – Predikherenkerk, Leuven

Foto gevel KANTL (c) KANTL

Een nacht vol literatuur, muziek, theater en experiment

Tijdens de Nacht van de Canon palmen tal van schrijvers en artiesten het imposante Academiegebouw in Gent volledig in, en brengen ze klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur tot leven. Zefiro Torna deelt de affiche onder andere met de Nederlandse singer-songwriter Roos Rebergen (Roosbeef) en auteurs Jeroen Olyslaegers en Christophe Vekeman.

19.10.2019, 21:30 – KANTL, Gent

Balsam live foto Lunalia (c) Alidoor Delafaille

Een bedwelmende ervaring

Het is uitkijken naar de samenwerking met theatergezelschap Laika – Theater der Zinnen. Samen vormen we het concertante programma Balsam dit najaar om tot een mysterieus alchemistisch labo met sudderende elixirs, zalfjes, siropen en bezwerende live-muziek. De voorstelling gaat begin 2020 in Frankrijk in première, en toert daarna door Nederland en België.

31.01-02.02.2020Le Channel, Calais (FR)Première
13.02.20, 20:00 – De Bijloke, Gent (concertante versie, uitverkocht)
11-15.03.2020Le Volcan, Le Havre (FR)
22-23.05.2020Operadagen, Rotterdam (NL)

Vlaamse Meesters 

In 2020 gaat het Van Eyck-jaar van start. In dit kader stelt Zefiro Torna het programma Les Champions des Dames voor. Sopraan Lieselot De Wilde en muzikanten Dimos de Beun en Jurgen De bruyn laten de muziek uit de tijd van de Vlaamse Primitieven – van componisten als Du Fay, Binchois en Grenon – weerklinken tijdens twee middagconcerten van Opera Ballet Vlaanderen.

18.09.2019 – Staatsgalerie, Stuttgart (culturele netwerkavond door Toerisme Vlaanderen, in het kader van Vlaamse Meesters – Van Eyck)
27.02.2020, 12:30 – Opera Antwerpen
28.02.2020, 12:30 – Opera Gent

Beethoven 2020

Nog een niet te missen verjaardag in 2020 is die van Beethoven. Samen met het Space Ecologies Art & Design Network (SEAD) werkt Zefiro Torna aan een utopisch ecosysteem dat de muzikale en filosofische motieven uit Beethovens oeuvre linkt aan het thema natuur versus mens, maatschappij en wetenschap. Al even hybride is het muzikantencollectief voor deze concertinstallatie: ‘klassieke’ musici delen het podium met artiesten als Pak Yan Lau (toy pianos/electronics), Frederik Croene (piano démécanisé) en de Japans/AmerikaanseLynn Suemitsu (alias Golin, bekend uit de elektronische muziekscène).

27.04.2020, 20:30 – LUNALIA, MechelenPremière
30.05.2020Operadagen Rotterdam (NL)

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *