Books, facsimiles & CDs, Newsflash

A Golden Jubilee !

 

Collegium Vocale Gent zette vorige week het nieuwe jaar goed in met de Bach Academie in Brugge met werk van Mendelssohn en Bach op het programma. Het is de start van een uitzonderlijk feestjaar: in 2020 viert Collegium Vocale Gent immers zijn 50e verjaardag – een gouden jubileum dus.
Het is een uitgelezen moment om uit te kijken naar tal van extra activiteiten: voor het voorjaar staat een grote Europese tournee op de planning met de Johannes- en Mattheuspassie, de signatuurwerken van Collegium Vocale Gent en artistiek directeur Philippe Herreweghe. Daarna volgt de polyfonietournee, de zomerfestivals van Saintes, Salzburg en de Crete Senesi met een feestmaand in september in eigen stad Gent.

En net omdat we u dit jaar heel veel te vertellen hebben, lanceren we deze maand de Collegium Vocale Gent nieuwsbrief: elke maand berichten we u over de concerten, de toernees, de specials, de CD’s enz. De nieuwsbrief neemt u dus een beetje mee in ons dagelijks concertleven.

U krijgt deze eerste nieuwsbrief automatisch toegestuurd omdat u reeds een band heeft met Collegium Vocale Gent. Wenst u in de toekomst de maandelijkse nieuwsbrief niet meer te ontvangen, klik dan onderaan deze nieuwsbrief op ‘Uitschrijven’. 

Vanaf 1 februari start de losse ticketverkoop voor het Festival Collegium Vocale Crete Senesi in Toscane. WIl u ook hiervan op de hoogte gehouden worden, schrijf u dan in via de nieuwsbriefknop op die website.

www.collegiumvocalegent.com

www.collegiumvocalecretesenesi.com

 

Nieuwe CD’s!

In het voorjaar 2020 worden twee nieuwe CD’s gelanceerd.

In maart 2020 de Johannespassie van J.S. Bach,
opgenomen na de toernee in 2018.

J.S. BACH [1685-1750]
JOHANNES-PASSION BWV 245
Maximilian Schmitt, Kresimir Strazanac,
Dorothee Mields, Damien Guillon, Robin Tritschler, Peter Kooij

COLLEGIUM VOCALE GENT
PHILIPPE HERREWEGHE
Phi LPH 031

Eveneens in de lente wordt naar aanleiding van de 50e verjaardag een CD-box gelanceerd met 5 markante uitgaven:

1. Victoria: Requiem
2. Bach: Ich elender Mensch
3. Beethoven: Missa solemnis
4. Dvorak: Requiem (dubbelCD)
5. Brahms: Werke für Chor

 

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *