Vleeshuis

Museum Vleeshuis, always at home

 

Online blijven we open

Het museum is gesloten, de concerten zijn afgelast, maar online blijven we open.

Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.

Haal Museum Vleeshuis bij je binnen

De klank van … Museum Vleeshuis

Spotify afspeellijsten

Nu er even geen concerten meer doorgaan in het Vleeshuis, hebben we een hele reeks afspeellijsten aangemaakt op Spotify. Elke lijst is geïnspireerd door een object, thema of ander facet van Museum Vleeshuis.
Ook auteur Jeroen Olyslaegers bezorgt ons een lijst met muziek en licht toe wat die voor hem betekent.

Kom regelmatig eens terugkijken op de website of Spotify. De lijsten worden bijna dagelijks aangevuld.

Muziek aan, zet je gemakkelijk en waan je in het Vleeshuis.

Breng een virtueel bezoek aan het Vleeshuis

Het Vleeshuis. Dat is op het gelijkvloers en in de kelder een museum, maar het is veel meer dan dat. Boven het museum zijn er nog vijf verdiepingen die ook heel wat moois te bieden hebben en architecturaal indrukwekkend zijn.

Met deze toer kom je in het museum, op de eerste verdieping (met de stijlkamers en de werkkamer van Wannes Van de Velde) en op de vijfde verdieping onder de indrukwekkende houten dakspanten.

Kom binnen

Een klinkende collectie

Scroll en dwaal door onze collectie: schilderijen, tekeningen en foto’s, partituren, geluidsopnames en muziekinstrumenten.

Van klavecimbels tot violen, van orgels tot klarinetten, maar ook een nonnentrompet, een contrabasfluit of een glasharp.

Ook de bruiklenen van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en de dansorgels uit de collectie Ghysels staan op onze databank.

Duik in de collectie

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *