Books, facsimiles & CDs

Zefiro Torna’s antidotum : relive NERF from your ‘kot’

 

Net als tal van andere artiesten en gezelschappen ziet Zefiro Torna talrijke concerten in het water vallen. Met pijn in het hart, maar de gezondheid van iedereen rond ons gaat voor. Intussen werken we vanuit onze zolderkamer, living of geïmproviseerd bureau verder aan toekomstige projecten. En zorgen we voor een muzikaal antidotum.

Het is een bijzondere tijd. Een van introspectie en reflectie, die ons hopelijk vernieuwde inzichten, creativiteit en verwondering brengt. We kijken alvast uit naar een gezond weerzien!

Hedendaagse studiolo

Naar aanleiding van de recente expo The Neverending Park in het Museum Hof van Busleyden Mechelen, ontwierp Zefiro Torna een geluidsarme box die de bezoeker een inkijk gaf in het atelier van Jurgen De bruyn, Anne-mie Van Kerckhoven en Bram Bosteels.

De beleving nodigde uit om na te denken over enkele actuele vragen: Heeft ieder van ons nood aan zo’n ruimte voor individuele introspectie? Hebben we recht om zomaar in iemands personal space binnen te dringen? En hoever kan je gaan in de afzondering? Vragen die vandaag plots een bijzondere bijklank krijgen, of zelfs nieuwe vragen oproepen.

We nodigen je uit om vanuit je eigen cocon, als stille getuige, een kijkje te nemen in de werkruimte van deze kunstenaars. Hou ook onze facebookpagina in de gaten voor nieuwe filmpjes van artiesten met wie Zefiro Torna samenwerkt.

Geluidskunstenaar Bram Bosteels aan het werk in zijn atelier — video door Jean Delacoste
Klinkend antidotum

Artistiek leider Jurgen De bruyn selecteerde een playlist uit het repertoire van Zefiro Torna, als balsem voor de ziel of om kracht uit te putten.

Luister je liever met het cd-boekje bij de hand? Bestel dan de Lockdown CD-box. Daarin vind je 3 cd’s uit de volledige collectie, van recente tot oudere producties. Heb je onze cd’s al? Schenk ze dan aan iemand die een opkikker kan gebruiken.

Herbeleef NERF vanuit je luie zetel

De magie van de live beleving is even onbereikbaar. Maar geen nood: via Podium Aan Huis bundelen gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen virtueel de krachten om jou te blijven ontroeren en ontspannen.

Zo kan je NERF, de pakkende muziektheatervoorstelling over twee stokoude geliefden, via dit platform herbeleven. Geniet van het prachtige poppenspel van Ultima Thule, ondersteund door een verrassende soundtrack.

Terug- én vooruitblik

We sluiten af met een korte terugblik naar BALSAM met Laika, Theater der Zinnen in Le Havre. Volgend seizoen toert deze alchemistische muziektheatervoorstelling door België en Europa, en dat is alvast iets om naar uit te kijken!

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *