Concerts

Zefiro strikes back

 

The word is out: na enkele spannende weken mogen we aankondigen dat BALSAM, het mysterieuze kruidenlaboratorium met Laika, theater der zinnen, tijdens de Zomer van Antwerpen kan doorgaan. Dat de Belgische première doorgaat op de eerste dag dat we officieel weer mét publiek mogen spelen, maakt het feest helemaal compleet.

In augustus staan we dan weer op de planken met SLUIMER – samen met Lore Binon en Benjamin Glorieux – tijdens de Music Mondays in Ninove en de Bijloke Zomerbar. Deze bijzondere zomer inzetten doen we alvast op 21 juni met Klara on Tour.

We kijken er reikhalzend naar uit u na al die tijd weer te zien!

Balsam – een visueel, auditief én fysiek prikkelend laboratorium

Eerst was er de muziek. Zefiro Torna neemt het publiek mee van Noorwegen naar Griekenland, van Vergilius naar Emile Verhaeren, en van Guillaume du Fay naar nieuw gecomponeerde muziek. Geïnspireerd door de helende, hallucinogene, stimulerende, kalmerende of soms fataal giftige werking van kruiden en planten. Het is muziek die doet dromen, spiritueel én zinnelijk, aards én hemels tegelijk – als een ode aan het leven en het mysterie ervan.

De muziek inspireerde theatermakers Peter De Bie en Sara Sampelayo tot de creatie van een alchemistisch laboratorium. Terwijl de muziek suddert en bezweert, zijn de toeschouwers getuige van allerlei experimenten en chemische processen: olie stolt druppelsgewijs tot eetbare parels, melk wordt elektrisch, houtskool een zoete lekkernij. Het publiek proeft van poeders, drankjes en amuse gueules in alle geuren, kleuren en smaken en wordt zo deelgenoot van de zoektocht naar het ‘ultieme goud’.

Op een unieke locatie 

Het geheimzinnige laboratorium staat opgesteld in een oude supermarkt, daar waar ooit de aroma’s van het uitgestalde voedsel je tegemoet kwamen. De toeschouwers zitten in een pentagram om de muzikanten heen. Dit lijnenspel van driehoeken is één van de oudste symbolen, en staat onder meer voor het evenwicht van de vijf elementen – water, vuur, aarde, metaal en hout – binnen het taoïsme en voor de vijf zintuigen.

Praktisch

01-26.07.2020 – woe 20u, do t/m zo 16u & 20u – Zomer van Antwerpen

Let op, de publiekscapaciteit is beperkt. Samen met Zomer van Antwerpen maken we de voorstelling en locatie coronaproof zodat we je veilig kunnen ontvangen. Wees er dus snel bij! Tickets zijn verkrijgbaar via www.zva.be vanaf 18 juni om 10u.

Trailer Balsam
Creatie van Balsam in Le Channel, Calais (januari 2020) – video door Jan Bosteels
De voorstellingenreeks in Le Havre (maart 2020) werd abrupt onderbroken door de coronacrisis, en ook de geplande optredens tijdens de Operadagen Rotterdam werden uitgesteld.
Klara on tour

De zomer inzetten doen we op zondag 21 juni met Klara on tour, een heuse concertmarathon doorheen het land. Om 14u is Zefiro Torna aan de beurt, met onder andere sopraan Annelies Van Gramberen. Het concert wordt live gestreamd vanuit Amuz, en is te volgen via radio Klara,klara.be, de Klara-app en Pickx.

Zomerconcerten

In augustus is Zefiro Torna met Sluimer te gast op enkele sfeervolle locaties:

,

By



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *