Festival, Listen, MAfestival

MA Festival starts this weekend

 

Leçons de ténèbres

1 augustus, Concertgebouw Brugge, om 17u en om 20u
Ensemble: Capriola di Gioia
Orgel en muzikale leiding: Bart Naessens
Sopraan: Amaryllis Dieltiens
Sopraan: Judith van Wanroij 

Met Leçons de ténèbres pour le mercredi saint componeerde François Couperin een van de meest ontroerende werken uit de barokmuziek. Gekleurd door gewaagde harmonieën en rijke versieringen bereiken de klaagliederen van Jeremia een bijzondere intensiteit. Capriola di Gioia vertolkt Couperins intieme meesterwerk voor twee sopranen en basso continuo.
Copresentatie: Concertgebouw Brugge

Dit concert wordt live opgenomen en de streaming is te volgen via VRT nu, Evil Penguin TV,  de facebookpagina van MA Festival en te beluisteren via Klara, klara.be en de Klara-app.

O Gloriosa!2 augustus, Sint-Gilliskerk, Brugge om 14u30
Ensemble: InAlto
Cornetto en muzikale leiding: Lambert Colson
Orgel: Bernard FoccroulleInAlto verkent het boeiende Libro de tientos van de Spaanse 17e-eeuwse componist Francisco Correa de Arauxo. Behalve zijn eigen werk, bevat het boek verwijzingen naar Iberische iconen als Antonio de Cabezón en naar meesters van de Franco-Vlaamse polyfonie. Geïnspireerd door het Libro de tientos overspant het concert 200 jaar aan muziek, van Josquin des Prez’ Ave Maria tot Correa’s innovatieve ‘tientos’.

Dit concert wordt opgenomen door Klara en is te beluisteren op 3 september via Klara, klara.be en de Klara-app.

Rinus Van de Velde X MA Festival
1-30 augustus, Kamermuziekzaal, Concertgebouw, BruggeSinds 2020 nodigt MA Festival jaarlijks een hedendaagse kunstenaar uit om met recent werk in dialoog  te gaan met het festivalthema. Rinus Van de Velde (b. 1983, Leuven) bijt de spits af en stelt twee van zijn werken tentoon in de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw van 1 augustus tot en met 30 augustus, als deel van het Concertgebouw Circuit. Vrienden van MA Festival en tickethouders van een van de vier concerten, krijgen in augustus gratis toegang.Rinus Van de Velde
The Villagers, 2017- 2019
single channel video installation, color, sound, duration 40 minutes
Courtesy Tim Van Laere Gallery, Antwerp

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *