Books, facsimiles & CDs, Listen, Plucked instruments

Raphaella Smits plays Mertz and Schubert

 

NL
Beste vrienden muziekliefhebbers
 
Lockdown, social distancing, maskers, handhygiëne, tests, code rood, quarantaine, …  U weet hoe Covid-19 het culturele leven plotseling tot stilstand bracht.  Het afgelasten van concerten en masterclasses schonk Raphaella kostbare tijd om zich te verdiepen in het werk van Johann Kaspar Mertz (1806 – 1856) en Franz Schubert (1797 – 1828).
 
Het resultaat is de nieuwe cd ‘Vienna Concert’, gespeeld op een Mirecourt gitaar uit 1827.  Raphaella creëert een even intiem als gepassioneerd universum, vol nuances en accenten, met begrip en empathie voor het Wenen van de eerste helft van de 19e eeuw.  Wie zich wil verdiepen in de Biedermeier-periode, een periode die zowel romantisch als turbulent is, wordt met deze opname verwend.
 
Reserveer vandaag uw exemplaar van ‘Vienna Concert’ zodat u binnenkort kan genieten van deze muziek ‘Kaiserlich und Königlich’ zoals men er ook 200 jaar geleden van genoten heeft.
Uw CD, door Raphaella gesigneerd, wordt u toegestuurd na overschrijving van 20€ op de rekening van ACADEMIX vzw
(IBAN: BE92 0682 0320 4923 / BIC: GKCCBEBB). Vroege vogels genieten van gratis verzending!

EN
Dear music lovers
Lockdown, social distancing, masks, hand hygiene, tests, code red, quarantine, …  You know how Covid-19 suddenly brought all cultural life to a standstill.  The cancellation of concerts and master classes gave Raphaella precious time to immerse herself in the work of Johann Kaspar Mertz (1806 – 1856) and Franz Schubert (1797 – 1828).
The result is the new CD ‘Vienna Concert’, on a Mirecourt guitar from 1827.  Raphaella evokes a universe as intimate as it is passionate, full of nuances and accents, with understanding and empathy for the Vienna of the first half of the 19th century.  Anyone who wants to delve into the Biedermeier period, a period that is both romantic and turbulent, will be spoilt for choice with this recording.
Reserve your copy of ‘Vienna Concert’ so that you can soon enjoy this music ‘Kaiserlich und Königlich’ as it was enjoyed 200 years ago.
Your CD, signed by Raphaella, will be sent after transfer of 20€ to the bank account of ACADEMIX npo
(IBAN: BE92 0682 0320 4923 / BIC: GKCCBEBB).  Early birds enjoy free shipping!

 

Photo credits: Marleen Peeters & Johan Devos

Copyright © 2020 – ACADEMIX vzw, Eikenstraat 22, 2550 Kontich, Belgium. – All rights reserved.

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *