Manufactors, Newsflash, Play

Museum Vleeshuis & Friends

 

Speel zelf de muziek van Leonora Duarte

Twee partituren

Zelf aan de slag met muziek uit het 17de-eeuwse Antwerpen? Dat kan.
Leonora Duarte schreef omstreeks 1640 enkele muziekstukken die de oudste overgeleverde muziek van een Antwerpse componiste zijn. Op vraag van Museum Vleeshuis bewerkte Korneel Bernolet twee van de werken voor klavier, zodat je ze (ook) thuis kan spelen. Ga de uitdaging aan en ontdek de klank van de Antwerpse barok.

Korneel Bernolet laat je alvast Sinfonia no. 1 horen. Doe jij het hem na?
Meer over de muziek van de Duartes en de partituren

De ‘Benoit-Pleyel’: restauratieproject

Restaurator Yannick Wijnants van Atelier Herkenrode neemt de Benoit-Pleyel concertvleugel uit 1884 onder handen. In een filmpje vertelt hij honderduit over de restauratie, over zijn liefde voor instrumenten, het hart en ziel van de piano en de bijzondere kleine details van de Benoit-Pleyel.

Een blik achter de schermen: de restauratie van de Benoit-piano
Meer over het instrument en de restauratie

Ruckers-klavecimbel nagebouwd

Twee jaar lang bouwde muzikant en instrumentenbouwer Jef Van Boven aan de allereerste kopie van het Andreas Ruckers-klavecimbel uit 1605. Sinds begin dit jaar is het instrument klaar voor bespeling.

We volgden de bouw van het instrument maand per maand op.

Beeldverslag van een klavecimbel in opbouw

In het museum

BLIND DATE

Op de eerste verdieping van Museum Vleeshuis kun je drie smakelijke schilderijen van Frans Snijders uit de collectie van The Phoebus Foundation bewonderen in een verrassende presentatie van Walter Van Beirendonck.

Meer info

Zondagmiddag op Sint-Anneke

Goed nieuws. Het schilderij ‘Zondagmiddag op Sint-Anneke’ van van Louis Van Engelen blijft nog wat langer in Museum Vleeshuis. Ook in 2021 kan je dit bijzondere schilderij tijdens een bezoek dus nog tot in de kleinste details komen bekijken.

Meer info

Woensdagklanken 2021

Voorlopig kunnen we onze woendagse klassieke concerten nog niet opstarten. We hopen in mei opnieuw van start te gaan met een programma in het teken van Wannes Van de Velde. Van zodra we meer weten lees je het in de nieuwsbrief en op Facebook.

Meer info

Museumshop

Vanaf nu kan je al je post in stijl versturen met de enige echte Vleeshuis-postzegel.

En ook op straat loop je in stijl rond met ons mondmasker. Speciaal voor jouw veiligheid en tegen het coronavirus lieten we mondmaskers creëren boordevol topstukken uit onze collectie.

Meer info

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *