Books, facsimiles & CDs, Listen

Music Matters on January 28 with Jan Devlieger

 

Dirigent en klavecinist Jan Devlieger stelt de nieuwste CD van zijn ensemble, Les Goûts-Authentiques, voor in Music Matters.
© Orazio Gentileschi (1563-1639)

 

“In Vain the Am’rous Flute”, zo heet de nieuwste cd van Les Goûts-Authentiques. Het ensemble van Jan Devlieger brengt vocaal en instrumentaal werk van Purcell en tijdgenoten.

Deze cd legt de focus op liederen, gekozen uit grotere wereldlijke werken, met een bezetting van een of twee solostemmen en een blokfluitenpaar.

Naast deze liederen of aria’s bieden kamermuziek met een of twee blokfluiten en ook klavecimbelmuziek, van Purcell en tijdgenoten, ons een blik op de toenmalige componeer- en musiceerpraktijk, binnen een intieme setting. Het is de puurheid van de muziek en de melancholie in bepaalde segmenten van de literatuur van Purcell die Jan Devlieger zo aanspreekt.

We belichten met deze cd een ander aspect van Purcell: de ingetogenheid en het diep menselijke dat ons zo aanspreekt.
Jan Devlieger

“In Vain the Am’rous Flute” werd uitgegeven bij Etcetera Records en kan je hier bestellen.

De uitvoerders zijn Clint van der Linde, contratenor, Ann De Prest, sopraan, Nele De Soete, mezzosopraan, Jan Devlieger, bloklfuit & klavecimbel, Johanna Lambrechts, blokfluit, Thomas Langlois, theorbe, Rein Vermeulen en Linde Demuynck, klavecimbel, Adelheid Glatt, viola da gamba, en Marjolein Gerets, fagot.

(Her)beluister het gesprek in Music Matters

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *