Concerts, Listen, Newsflash, Vocal

Day of polyphony : live concerts in Ghent

 

Dag van de Polyfonie

De organisatoren van de dag van de polyfonie zijn bijzonder verheugd om eindelijk de stilte te doorbreken met de negende editie van de DAG VAN DE POLYFONIE op zaterdag 3 juli van 15u tot 22u, in de Sint-Jacobskerk, in hartje Gent!

Er is LIVE MUZIEK! Op het programma van deze coronaproof mini-editie staan  4 live concerten door twee uitgelezen ensembles die u optillen tot de wereld van de 500-jarige Josquin Desprez!

***

Sollazzo Ensemble

Sollazzo Ensemble (foto Marcel Plavec)

Sollazzo Ensemble

Het internationaal gelauwerde Sollazzo Ensemble, in 2014 opgericht in Basel door Anna Danilevskaia,  legt  zich toe op de vocale en instrumentale repertoires van de late middeleeuwen en de vroege renaissance.

***

Psallentes

Psallentes (foto Koorlink)

Psallentes

Psallentes is een vaste waarde in het Europese landschap van het gregoriaans en ook voor Meer Stemmig Gent geen onbekende. Met zowel een mannelijke als een vrouwelijke bezetting exploreert het de veelzijdigheid van de gregoriaanse én meerstemmige repertoires van late middeleeuwen en renaissance. Psallentes werd in 2000 opgericht door Hendrik Vanden Abeele en stond sindsdien op de belangrijkste oude muziekpodia wereldwijd.

***
vogeltje

Start ticketverkoop op 1 juni!

Bestel dan zeker tijdig tickets want de capaciteit per concert is beperkt! De verkoop start op dinsdag 1 juni via  TicketsGent.

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *