AMUZ, Festival

Laus Polyphoniae 2021 | JOSQUIN 20-29 augustus

 

Tijdens Laus Polyphoniae 2021 zal Josquin des Prez exact 500 jaar overleden zijn. Reeds in zijn eigen tijd hing er een magisch aura rond zijn persoon en zijn muziek. Maar naarmate zijn roem groeide, nam ook het aantal composities toe die ten onrechte aan hem werden toegeschreven. AMUZ plaatst Josquin in een nieuw daglicht.

“De componist liet een frisse wind waaien door de Franco-Vlaamse polyfonie. Zijn muziek blinkt uit door compositorisch vernuft, een heldere vorm, welluidende klank en een diepzinnige relatie tussen tekst en muziek.” Laus Polyphoniae 2021 wordt een hybride festival dat de meest uiteenlopende werken van Josquin laat klinken. Ensembles uit de Lage Landen brengen liveconcerten, en Laus Polyphoniae reist dit jaar voor het eerst de wereld rond! We nodigen de internationale artiesten niet uit in Antwerpen, maar streamen vanuit Tokio (JP), Boston (VS) en York (VK). Ten slotte plaatsen exclusieve docu-concerten Josquins missen in hun context.

Alle docu-concerten en concerten van Laus Polyphoniae 2021 zal u gratis online kunnen volgen

De tickets voor Laus Polyphoniae 2021 | JOSQUIN vlogen de deur uit.  Alle avondconcerten zijn uitverkocht, maar het is nog steeds mogelijk om u op de wachtlijst te zetten. U vindt de link bij elk concert op www.polyphonyconnects.com. Maar ook zonder ticket hoeft u niks te missen: het hele festival kan online worden gevolgd. Registreer u hier om alle info te ontvangen (mocht u dat nog niet gedaan hebben).

Seizoen 21|22

Jakub Józef Orliński, Reinoud Van Mechelen & a nocte temporis, Ensemble Polyharmonique, Le Banquet Céleste, het voorjaarsfestival BACHSUITESinPRIMETIME en nog zoveel meer! Alle namen en concertdetails vindt u reeds online. De ticketverkoop start op zaterdag 28 augustus. De praktische informatie mag u eind juli in uw mailbox verwachten.

 

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *