Listen, MAfestival

MA festival goes theatrical

 

Geniet van vrolijke curtain tunes met Kitgut Quartet! 
Om tijdens de decorwissels het heen en weer schuifelende operapubliek te sussen, speelden uitverkoren orkestleden vaak extravagante curtain music voor het gesloten doek. Samen met haar Kitgut Quartet richt barokautoriteit Amandine Beyer de schijnwerpers op enkele originele, vierstemmige curtain tunes uit werken als Matthew Lockes The Tempest en Henry Purcells Timon of Athens. Ook brengt ze hulde aan de ‘vader van het strijkkwartet’, Joseph Haydn. Op 12 augustus kunt u Kitgut Quartet aan het werk zien tijdens MA Festival in het Concertgebouw.

Koop hier tickets voor dit concert of bekijk het volledige programma op onze website.

Händel en Bach worden verleid door het plezier
In Georg Friedrich Händels oratorium The Choice of Hercules wordt de jonge halfgod geconfronteerd met een vervelend dilemma: het pad volgen van de Deugd, of wentelen in het Plezier? Verleid door de zeemzoete violen van het plezier weifelt Hercules alvorens het juiste te kiezen, wat hem de prachtige aria Yet, can I hear that dulcet lay oplevert. Ook Johann Sebastian Bach worstelt met morele keuzestress in zijn cantate Der Streit zwischen Phoebus und Pan. Hierin daagt de natuurgod Pan de zonnegod Apollo uit tot een muzikaal duel, wat de strijd symboliseert tussen plezier en rede. Kom deze tweestrijd aanhoren tijdens het slotconcert van MA Festival op zaterdag 14 augustus om 20u.

Koop hier tickets voor dit concert of bekijk het volledige programma op onze website.

Ontdek Bendt Eyckermans in het Concertgebouw
In de brochure prijken al enkele werken van de jonge kunstenaar Bendt Eyckermans. Benieuwd naar meer? Vanaf woensdag 7 juli kunt u het werk ‘Het Feest’, 2021, bekijken in het Concertgebouw Brugge.
Daarnaast stellen we u ook graag de kortfilm ‘De Blauwe schaduw’ voor. Deze film geeft de kijker een intieme schets over de wereld van Bendt Eyckermans. De beeldfragmenten suggereren een buitenwereld die zich afspeelt in het innerlijk, het theater van de geest verwerkt tot een beeldende taal die zich vertaalt op het linnen.
Om beide werken nu al te bekijken, heeft u een ticket nodig voor het Concertgebouw Circuit. Tijdens MA Festival zijn beide werken te bezichtigen met een ticket voor een concert in het Concertgebouw.

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *