Calendar, Keyboard, Listen

Middelburg, a medieval town

 

Op zaterdag 31 juli om 20u30 brengt de Oostenrijkse Prof. Dr. Peter Waldner (meer dan 40 CD’s op zijn naam, internationaal gewaardeerd) in de Kerk te Middelburg (BE, Maldegem) een programma ‘Over de grenzen’ van 5 landen, met bijna 2 eeuwen vreugdevolle, vooral dansmuziek (eind 16e eeuw – half 18e eeuw) van 14 componisten! Uitgevoerd op 4 prachtig klinkende en beschilderde facsimile’s van historische klavierinstrumenten uit Italië, Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, uit de collectie van Christophe Bursens, die op deze dag uitzonderlijk in de Kerk zullen staan!

– een Vlaams virginaal naar Joannes Ruckers, Antwerpen 1629, gebouwd door Matthias Griewisch

(2014);

– een klein Italiaans klavecimbel, naar Italiaanse modellen, gebouwd door Bill Jurgenson (2000);

– een dubbelmanualig Vlaams/Frans klavecimbel, Ioannes Ruckers, Antwerpen 1628 – Nicolas

Blanchet (?), Parijs 1706 (?). Petit ravalement. Gebouwd door Andreas Kilström (2007);

– een dubbelmanualig Duits klavecimbel naar Mietke, gebouwd door Bruce Kennedy.

 

Op het einde van het concert, rond 22u10 is elkeen uitgenodigd om de 4 uitzonderlijke instrumenten, van dichtbij te bewonderen, in detail te bekijken, te beluisteren en zelfs te bespelen!

Voorafgaand aan het concert is er om 17u30 een inspirerende lezing/ recital ‘BAROK met JEUDIGE SCHWUNG! Voor ALLE leeftijden!’, door Dr. David Vergauwen i.s.m. jonge musici. Het thema is ‘dans’ en ‘barok’.

Er is ook een presentatie/ workshop ‘Schilderen naar Oude Meesters’, een gidsbeurt in Middelburg (gesticht in 1440), Open Atelier ‘Vix’ ceramics’ enz.

Voor alle info, reservatie vooraf verplicht: bladelincomite@gmail.com

Lees hier het volledige programma.

Lees hier een  mooie commentaar op de CD van Peter Waldner  ‘LIFE PICTURES. Scenes of the Life of King Christian IV’ (Compenius Orgel, 1610) in http://www.baroquiades.com/articles/recording/1/life-pictures-peter-waldner

 

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *