Festival, Newsflash, Vocal

Philippus De Monte born 500 years ago

 

VAN 30 SEPTEMBER TEM 3 OKTOBER 2021

500 jaar geleden, in 1521, werd Philippus De Monte in Mechelen geboren: een muzikaal genie en kosmopoliet die -samen met o.a. Orlandus Lassus- de Vlaamse polyfonie tot een laatste hoogtepunt bracht. De Monte was één van de meest gevierde en gewilde componisten van zijn tijd.

Hij voerde verschillende muzikale innovaties door en legde zo de basis voor de barokmuziek. En toch is deze inspirerende Mechelaar doorheen de eeuwen in de plooien van de geschiedenis verzeild geraakt. Zijn 500ste verjaardag is het uitgelezen moment om De Monte weer op zijn sokkel te plaatsen.

De 16de eeuw waarin de Monte leefde, was de eeuw van de grote ontdekkingen. Nieuwe producten werden aangevoerd zoals… thee. Dit inspireerde de Mechelse thee sommeliers van Mist Teas (www.mistteas.com) om een unieke, nieuwe Mechelse stadsthee samen te stellen: De Monthé. Een ode aan de Monte, zijn internationale reizen en de bloeiperiode van zijn bakermat Mechelen tijdens de 16de eeuw.

Koop tickets voor 3 activiteiten binnen het festival en ontvang een geschenkverpakking.

Een co-productie van Stad Mechelen, Cultuurcentrum Mechelen en Studio H2L onder curatorschap van Ann Cnop.

Link 

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *