Concerts, Listen

Passion of voices 2021

 

Passie van de Stemmen 2021

2021 is een jubileumjaar voor de polyfonie. De Alamire Foundation viert in 2021 zijn dertigste verjaardag. Josquin des Prez, het boegbeeld van de Franco-Vlaamse polyfonie, stierf 500 jaar geleden. En in datzelfde jaar, 1521, zag Philippus de Monte het levenslicht in Mechelen. In combinatie met zijn bloeiende carrière, die hem naar Italië, Engeland, Wenen en Praag bracht, was hij één van de meest productieve componisten van zijn tijd: zowat 800, vaak meerdelige wereldlijke en geestelijke madrigalen, 40 chansons, 40 missen, 250 motetten en een handvol andere geestelijke werken zijn van de Monte’s hand. Zijn composities werden gepubliceerd en verdeeld in alle belangrijke muziekcentra van Europa en uitgevoerd van Lissabon tot Gdansk en van Napels tot Dublin. Toch staat zijn bekendheid bij het publiek vandaag niet in verhouding tot de grote reputatie die hij genoot tijdens zijn leven.

Passie van de Stemmen  neemt in november de gelegenheid te baat om in de kerk van de Parkabdij het werk van deze minder bekende grootmeester de aandacht te geven die het verdient.

10 november 2021    Stile Antico, Motetten

21 november 2021    Cappella Mariana,DeVespers

26 november 2021    Vox Luminis, Madrigali Spirituali

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor Cappella Mariana! Bestel ze snel via deze link.

 

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *