Keyboard, Newsflash

END of the Flemish Harpsichord Society!

 

STOPZETTING van de Klavecimbelvereniging!

Dit lezen we op de home-page van de Vlaamse Klavecimbelvereniging :

“Vijftien jaar geleden begon een idealistische groep mensen aan een prachtig initiatief: de Vlaamse klavecimbelvereniging die honderden mensen wist samen te brengen rond hun passie, het klavecimbel, en alle aspecten errond, gaande van instrumentenbouw, uitvoeringspraktijk, uitgaven, solo- en basso continuo-repertoire tot wedstrijden, expo’s, workshops, lezingen en middag- en avondconcerten. Dit alles concentreerde zich in de jaarlijkse klavecimbel- en studiedagen waarover de initiatiefnemers fier mogen zijn.

Zij werden trouwens tijdens vele van hun activiteiten gesteund door de grote namen in het veld zoals Gustav Leonhardt, Jos Van Immerseel, Christophe Rousset, Skip Sempé, Andreas Staier, Menno van Delft, Kris Verhelst, Ewald Demeyere, Léon Berben, Catalina Vicens, Nicolas Achten, Wim Winters, Julien Wolfs, Korneel Bernolet, Bart Naessens, Els Biesemans, … Ook bouwers uit binnen- en buitenland betuigden hun steun door hun instrumenten ten toon te stellen en ter beschikking te stellen van de wedstrijden en de recitals.

Het begrip Vlaamse klavecimbelvereniging klonk tot ver voorbij de landsgrenzen.”

De redactie van Early Music wenst de initiatiefnemers Bart Jacobs en Ludmilla Tschakalova  te bedanken voor het delen van hun liefde voor de muziek en hun instrument. We vinden het bijzonder jammer dat de Vlaamse Klavecimbelvereniging er mee ophoudt.

Er is wel nog een afsluitende activiteit :  op zaterdag 5 maart 2022 om 19.00u. zal Justin Taylor een klavecimbelrecital verzorgen in het Cultuurcentrum te Mechelen met als titel “La Famille Rameau”. Aansluitend op het concert is er gelegenheid tot napraten en terugblikken op de voorbije jaren.

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *